Snijeg u Podgorici za vikend, spremite se! - Volim Podgoricu

Snijeg u Podgorici za vikend, spremite se!

U Podgorici, kao i u cijeloj Crnoj Gori za vikend se očekuju sniježne padavine, dok će u sjevernim planinskim predjelima do ponedjeljka napadati i metar snijega, saopšteno je CdM-u iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore. 

Diplomirani meteorolog Angel Marčev kazao je da se već sjutra mogu očekivati sniježne padavine u centralnim predjelima, dok će u južnim predjelima padati susnježica i kiša. 

“Već u nedjelju u ranim jutarnjim časovima u Podgorici se očekuje snijeg, dok će u južnim i centralnim predjelima na 800 metara nadmorske visine takođe biti snijega, na primjer na Cetinju. U nižim predjelima od sjutra padaće kiša, pljusak sa grmljavinom, dok u subotu najavljujemo prestanak padavina”, dodao je on. 

Prema njegovim riječima, subotu će okarakterisati i jak, sjeverni vjetar, a krajem noći dolazi ponovo do oblačnosti kada se očekuju velike sniježne padavine. 

“Uglavnom od sredine dana na jugu će biti kiša, pljuskovi i grmljavina, a na sjeveru susnježica i snijeg koji će u popodnevnim satima uslijed porasta temperature vazduha i pojačanog južnog vjetra prelaziti u kišu. U nedjelju će duvati pojačan i jak, na udare povremeno olujne jačine vjetar južnih smjerova, u ponedjeljak u postepenom slabljenju. Najviša dnevna temperatura vazduha tokom petka i subote biće u osjetnom padu, naročito u sjevernim predjelima, a u nedjelju u porastu”, konstatovao je Marčev. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com