Albanski putnici dobro,večeras idu kući - Volim Podgoricu

Albanski putnici dobro,večeras idu kući

Tridesetoro putnika sa lakšim i težim tjelesnim povredama, zadobijenim u sinoćnjem udesu, kada je albanski autobus sa putnicima koji su išli na proslavu Božića u Dubrovnik sletio sa puta, dobro su i večeras će biti transportovani u Albaniju. Povrijeđene su danas u barskoj bolnici obišli ambasador Albanije, zvaničnici te zemlje, te dr Zoran Srzentić i Nazif Cungu.

Jedna povrijeđena putnica sinoć je prebačena u Klinički centar u Podgorici, ali je i njeno zdravstveno stanje stabilno. U ovoj saobraćajnoj nesreći poginula je Orina Kuca, 26 godina.

 

“Svi povrijeđeni su stabilnog zdravstvenog stanja i nakon uobičajnih medicinskih opservacija i analiza biće otpušteni na kućno liječenje. Troje teže povrijeđenih u Albaniju će biti transportovano ambulantnim kolima, uz medicinsku pratnju”,kazao je Radio Baru dr Dragan Tomanović, načelnik hirurškog odjeljenja u barskoj bolnici.

Ambasador Albanije u Crnoj Gori Ernal Filo kazao je da je to velika tragedija za njihovu zemlju i zahvalio se crnogorskim institucijama,Ministarstvu spoljnjih poslova, policiji, barskim vatrogascima i osoblju barske bolnice, koji su pružili veliku pomoć povrijeđenima u ovoj saobraćnoj nesreći.

Aleks Manoli, jedan od povrijeđenih putnika sa suprugom je bio u autobusu. “Na putu između Bara i Ulcinja nesreća se dogodila kada je naišlo auto iz suprotnog smjera. Vozač autobusa je morao da zakoči, jer je put uzan i nemoguće je da se mimoiđu dva auta. U tom trenutku sletjeli smo sa puta”, kazao je Manoli, koji ima povrede rebara. On se zahvalio svim službama i građanima, koji su u velikom broju pritekli u pomoć, pomogli prilikom nesreće i ponudili smještaj.

(Barinfo)
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com