PZP: Ljekari,prst na čelo! - Volim Podgoricu

PZP: Ljekari,prst na čelo!

Ljekari bi, umjesto što obustavljaju rad, trebalo da se zapitaju šta su uradili i kolika je njihova odgovornost kad je do svega toga došlo, poručeno je iz Mreže žena Pokreta za promjene.

Ljekari Kliničkog centra protestovali su danas zbog, kako su saopštili, neprimjerenog i skandaloznog privođenja kolega.

“U ovom trenutku, kada su ljekari i medicinsko osoblje pokazali izuzetnu solidarnost ovim polusatnim prekidom rada mi moramo da ih pitamo nekoliko stvari. Kao prvo, kada se žale na male plate i neadekvatne uslove rada, zapošljavanje po partijskoj liniji, a ne po stručnosti – ćutali su”, saopštila je Iva Pavlović iz Mreže žena PzP.

Ona je upitala zašto ljekari tada nijesu pokazali solidarnost.

“Kada se dogodio slučaj u Bijelom Polju a nije jedini, i ne možemo govoriti o izolovanom slučaju, jer se ove tragedije dešavaju u Crnoj Gori u kontinuitetu – nijesmo vidjeli da je iko od njih ustao i rekao stanite ovako ne može. Zašto ste ćutali tada”, navodi se u saopštenju.

Iz Mreže žena su pitali ljekare zašto ćute kada nema medicinskog materijala, ljekova, kada je zakazivanje na određene preglede i po nekoliko mjeseci.

“Zašto ne obustavite rad zbog opšteg kolapsa zdravstvenog sistema u kom samo nekoliko ljudi jako dobro pliva dok vi koji još uvijek držite do digniteta profesije jedva sastavljate kraj sa krajem”, navodi Pavlović.

“Gospodo ljekari, ovo privođenje nije uništilo dignitet vaše profesije, već ste sami doprinijeli tome. Doprinijeli ste svojim ćutanjem kada nijeste trebali da ćutite. Doprinijeli ste kada ste dozvolili da vas gaze i da gaze vaše etičke standarde”, poručila je Pavlović.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com