Krivokapić:Godina Nova NATO izazova - Volim Podgoricu

Krivokapić:Godina Nova NATO izazova

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić, čestitao je crnogorskim građanima Novu 2015. godinu, bilo da se nalaze u domovini, ili su rasijani po bijelom svijetu. Poručujući da je iza nas “godina teškog življenja”, Krivokapić je rekao da nas osjećaj preživljavanja “ne smije ophrvati”.

“Mi možemo više i bolje da stvaramo berićetniji i bogatiji život za našu djecu, za Crnu Goru. Pred nama je godina NATO izazova 2015. Ali prisjetimo se, 70 je godina od Drugog svjetskog rata, još važnije samo je 20 godina od kada smo pobijedili balkanski fašizam. Mir je osnov svakog razvoja, mir je osnov održivog razvoja. Razvoja koji će nam donijeti ne samo našu harmoniju, našu multietničku tradiciju, razvoja koji će nam donijeti i evropsko poštovanje”, navodi se u čestitki Krivokapića.

Pravda je, navodi Krivokapić, osnovna vrlina koja je čuvala Crnu Goru.

“Za pravdu i vladavinu prava se ne borimo zato što drugi to traže od nas, nego zato što mi hoćemo da budemo dostojni građani, ponosni ljudi, ugledni dio Evropske unije. I u ovoj godini najviše su nas proslavili naši umjetnici. Marina Abramović je slavila ime Crne Gore širom svijeta. Vojo Stanić nas je ovdje u našoj kući utoplio i davao nam tu duhovnost. U toj duhovnosti dočekajte i praznike, u toj duhovnosti gradite vašu familiju i iz toga će izaći sva dobra i za vašu djecu, za Crnu Goru”, poručio je Krivokapić.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com