Home / NOVOSTI / Svijet / Potraga za žrtvama

Potraga za žrtvama

Loše vrijeme danas ometa potragu za tijelima putnika aviona malezijske kompanije Er Azija, a dijelovi olupine se zbog jakih struja sve više udaljavaju od mjesta pada aviona.

Do sada su nađena tijela sedam žrtava, među kojima jedne stjuardese, ali potraga za ostalim žrtvama je u velikoj mjeri ograničena zbog jake kiše, vjetra i gustih oblaka.

Ronioci danas nisu mogli da nastave potragu u Javanskom moru, helikopteri su, takođe, obustavili akcije, jedino su još brodovi pretraživali to područje.

Na slikama sa sonara vide se veliki dijelovi aviona, koji se pomjeraju zbog jakih morskih struja.

“Izgleda da su se svi dijelovi olupine koji su nađeni pomjerili više od 50 kilometara od jučerašnje lokacije. Očekujemo da će se tijela pojaviti na plažama”, izjavio je Sunarbovo Sandi, koordinator operacija za spasavanje i potragu na ostrvu Borneo.

Avion sa 162 putnika nestao je u nedjelju ujutro, na pola puta od Surabaje, drugog po veličini grada u Indoneziji, do Singapura.

Pilot je prije prekida komunikacije s kontrolom aviosaobraćaja tražio da uzdigne avion zbog olujnih oblaka, što mu nije odobreno, ali još nije poznat tačan uzrok pada aviona.

U potrazi za nestalim avionom učestovalo je više desetina aviona, brodova i helikoptera iz više zemalja.

Indonežanski meteorolozi predviđaju pogoršanje vremenskih prilika i još padavina sve do petka.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com