Putinov kavez – Sovjetski savez - Volim Podgoricu

Putinov kavez – Sovjetski savez

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak svijeta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog.

On je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.

„Putin je bolestan. On je svojom taktikom uspio ono što nikada nisam pomislio da je moguće, a to je da neko može dva bratska naroda da zavadi. Znam o čemu pričam, jer mi je majka Ruskinja. Putin želi da izgradi novi Sovjetski savez i za tu veliku imperiju mu je potrebna Ukrajina“, objasnio je on u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“. 

Kličko, koji uživa poseban ugled na njemačkom govornom prostoru, ističe da ima isti cilj kao i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, a to je da zemlja bude evropska država sa evropskim standardom života i vrijednostima. 

Vezano za svoju funkciju on je naglasio da svom snagom želi da od Kijeva napravi grad koji se razvija, dodajući da taj grad ima potencijala. 
S tim u vezi je kazao da je Kijev pridobio već investitore za šest projekata. 

„Kada se građani zahvaljuju za promjene, više čistoće i red, za intenzivnije komunalne aktivnosti onda imam osjećaj uspeha. To nije pobjeda nokautom, ali skupljam poene“, objasnio je Kličko. 

„Posao gradonačelnika je mnogo, mnogo teži od posla svjetskog prvaka u boksu. Borba protiv korupcije, protiv starog sistema i za reforme se vodi daleko više od 12 rundi. Moj ring je sada drugačiji, a protivnici mnogo jači. Međutim ostao sam isti i moj moto je dalje „bez borbe nema pobjede““, naglasio je Kličko.

(B92)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com