Maloljetnik saslušan zbog vrijeđanja LGBT aktiviste - Volim Podgoricu

Maloljetnik saslušan zbog vrijeđanja LGBT aktiviste

Podgorička policija podnijela je danas zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog J.L. (14) iz Podgorice, zbog sumnje da je preksinoć vrijeđao člana NVO LGBT Forum Progres R.B, kojeg su pretukli nepoznati mladići. Policija još nije rasvijetlila koje je fizički napao R.B.

Policija želi da Područni organ za prekršaje u Podgorici pokretane prekršajni postupak protiv J.L., zbog sumnje da je počinio prekršaj iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje, navodi se u saopštenju Uprave policija.

Sumnja se da je taj maloljetni Podgoričanin sinoć u naselju Kakaricka gora u Podgorici, uputio R.B. uvrjedljive riječi na koje R.B. nije reagovao već se samo udaljio.

R.B. je nedugo zatim u istom naselju napadnut. Dok se išao pješke, prišla mu je grupa mladića od kojih mu je jedan zatražio upaljač. Kada je R.B. tom licu pružio upaljač on mu je, sumnja se, udario rukom ispod lijevog oka, nakon čega se oštećeni R.B. udaljio sa lica mjesta.

“Policijski službenici su po pozivu R.B. došli na lice mjesta. On je odvezen u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede”, piše se u policisjkom saopštenju.

Navodi se da je o događajima upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji se u vezi uvreda izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, dok je u vezi sa fizičkim napadom naložio da se preduzmu aktivnosti na rasvjetljavanju događaja.

Službenici CB Podgorica su stoga, nakon izjave koja je u prostorijama CB-a od njega uzeta u prisustvu majke, protiv maloljetnog J.L. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je fizički napalo R.B. kao i lica koja su se tom prilikom nalazila u društvu 

1 komentar

  1. I do agree with each of the ideas you have presented in the post. They are really convincing all of which certainly work. however, the posts are generally too short for newbies. Could you remember to extend them slightly from next time frame? Thanks for this post

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com