Podgorica: Uhapšeni pljačkašI marketa “Planet” i “Šahin” - Volim Podgoricu

Podgorica: Uhapšeni pljačkašI marketa “Planet” i “Šahin”

Podgorička policija uhapsila je tridesetogodišnjeg I.C. koji je učestvovao u dvije pljačke krajem decembra prošle godine.

Policija sumnja da je podgoričanin, 28. decembra u večernjim satima, sa još jednim licem za kojim se traga, počinio razbojništvo u marketu „Planet“ koji se nalazi u Aerodromskoj ulici.

“On je, kako se sumnja, maskiran ušao u market dok ga je druga osoba koja je takođe bila maskirana i koja je držala nož u ruci čekala na vratima marketa. Sumnja se da je I.C. potom udario radnika A.S. u glavu, nakon čega ga je odgurnuo i iz kase otuđio oko 545 eura pazara, nakon čega su pobjegli”; navodi se u saopštenju policije.

Podgoričanij je, kako se sumnja počinio razbojništvo i 30. decembra 2014. u večernjim satima, i to u marketu „Šahin“ koji se nalazi u Moskovskoj ulici.

“On je, kako se sumnja, maskiran i uz prijetnju nožem od radnice N.M.R. zahtijevao da mu preda novac. Radnica se međutim udaljila od naplatnog pulta, pa je I.C. sumnja se, došao do ladice ragistar kase i iz nje otuđio pazar u iznosu od oko 80 eura, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni I.C. je 31. decembra priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. Prvo mu je određeno zadržavanje u policijskim prostorijamaa sudija za istragu, zatim i pritvor nakon čega je I.C. sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Policija je takođe danas uhapsila M.R. (30) iz Podgorice, zbog sumnje da je jutros počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

“Sumnja se da je M.R. jutros, oko 07:25, uz prijetnju nožem pokušao da iz marketa „Šeri“, koji se nalazi u Studentskoj ulici, ukrade novac od pazara. Tada je pored marketa naišao službenik ZIKS-a koji ga je savladao i zadržao do dolaska policije. Osumnjičeni M.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com