Policija: Netačni navodi pretučenog R.B. - Volim Podgoricu

Policija: Netačni navodi pretučenog R.B.

Iz Uprave policije kazali da su netačni navodi pretučenog LGBT aktiviste R.B. koji je kazao da nije prijavio maloljetnog J.L. (14), procesuiranog zbog uvreda koje mu je uputio, okarakterisavši takav potez policije očajničkim.

“R.B. je i u prijavi koju je u pisanoj formi podnio u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica i u zapisniku o obavještenju prikupljenom od građanina naveo da mu je upravo J.L. uputio uvrjedljive riječi navedenom prilikom, 2. januara u naselju Kakaricka gora”, navodi se u saopštenju policije.

Takođe, navodi se da je R.B. u prijavi napisao da je nakon vrijeđanja otišao do kuće u kojoj živi J.L. kako bi porazgovarao sa majkom maloljetnika. Pošto niko nije otvarao kapiju, R.B. je nakon toga, kako je izjavio, otišao.

R.B. je ranije danas saopštio da je iznenađen što je policija podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J.L. i istakao da za prekršajno procesuiranje tog 14-godišnjaka nije dao saglasanost i da se tome oštro protivi.

U saopštenju dalje piše da je ovlašćeni policijski službenik, sa prijavom koju je R.B. podnio, upoznao zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da se u dijelu prijave koji se odnosi na uvrede za koje je R.B. naveo da mu ih je uputio J.L. nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te je stoga uputio policijske službenike da protiv J.L. podnesu prekršajnu prijavu u redovnom postupku.

“Policijski službenici su, shodno izjašnjenju ZODT, Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog J.L, zbog sumnje da je 2. januara, na štetu R.B, počinio prekršaj iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje”, navodi se u saopštenju.

Iz policije su ocijenili da je, stoga, konstatacija žrtve napada homofoba da je procesuiranje maloljetnika „očajnički potez policije“ apsolutno netačna i neprimjerena.

“To je iz razloga što su policijski službenici od prvog kontakta sa R.B. – telefonskog poziva sa lica mjesta (po kojem su odmah postupili i uputili policijske službenike na lice mjesta koji su R.B. odvezli do medicinske ustanove radi pružanja ljekarske pomoći) prema njemu i događajima koje je prijavio postupali profesionalno i odgovorno”, zaključuju iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com