Pretučeni gej: Ne hapsite djecu! - Volim Podgoricu

Pretučeni gej: Ne hapsite djecu!

Podgorička policija podnijela je juče zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog J.L. (14) iz Podgorice, zbog sumnje da je prije tri noći vrijeđao člana NVO LGBT Forum Progres R.B, kojeg je kasnije pretukla grupa mladića. R.B. kaže da nije prijavio tog maloljetnjika i da je njegovo procesuiranje je očajnicki potez policije.

“Policiji sam prijavio napad grupe nepoznatih mladića na mene. Tada me je jedan od njih, koji me je zamolio da mu posudim upaljač, iznenada i bez razloga, udario stisnutom pesnicom u lice. Uspio sam da se otrgnem. Dok sam bježao psovali su mi majku i zvali me “pe******om”. Policijski službenici koji su izašli na mjesto događaja bili su korektni i profesionalni. Odvezli su me na ljekarski pregled a potom i u stanicu policije”, objašnjava R.B. šta se dogodilo 2. januara u podgoričkom naselju Kakaricka gora.

Pretučeni LGBT aktivista ističe da policiji nije prijavio maloljetnog J.L, niti da ima veze s njegovim prekršajnim procesuiranjem. Saopštio je da to ne nagalašava zbog straha, niti da umanji napore policije.

“Policiji sam ispričao tok dana kada se desio napad napad na mene. Sam sam posjetio kuću maloljetnog J.L. i pokušao skrenuti im pažnju na ponašanje njihovog sina. Ta mi se mjera, preduzeta s moje strane, čini sasvim dovoljnom i opravdanom”, kazao je R.B.

Zbog toga, kako navodi, iznenađen jesaopštenjem policije i ističe da za prekršajno procesuiranje J.L. nije dao saglasanost i da se tome oštro protivi.

“J.L. je dijete i on nije kriv što ništa ne zna o toleranciji prema LGBT osobama i da je homoseksualnost samo jedna od ravnopravnih seksualnih orjentacija. Za njegovo ponašanje je odgovoran obrazovni sistem koji ignoriše postojanje i ravnopravnost LGBT osoba i toleriše nasilje svake vrste, pa i prema LGBT zajednici”, poručio je R.B.

On smatra da prijavu neko treba da podnese protiv čelnika crnogorske prosvjete, a ne protiv djeteta, kako kaže, kojem niko nije ni pružio priliku da nešto nauči. Takođe, prema njegovim riječima, prijavu bi neko trebao više podnijeti i protiv zamjenice Ombudsmana za dječija prava, “koja ćuti povodom nasilja mladih i koja ne izdaje preporuke da se inoviraju udžbenici sa LGBT tematikom”.

“Zato i neću da učestvujem u postupku protiv jednog djeteta u situaciji kada je kriv sistem i pojedinci u njemu koji su pristojno plaćeni da razvijaju i šire kulturu prihvatanja i tolerancije. Zato mi postupak policije da prekršajno procesuira maloljetnika kojeg usput nisam ni prijavio liči na očajnički pokušaj da se pred javnošću izađe sa bilo čime što bi moglo da liči na napredak u unapređenju bezbjednosti LGBT zajednice”, poručio je R.B. u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com