Opet se Tači sa Srbijom kači! - Volim Podgoricu

Opet se Tači sa Srbijom kači!

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači ocijenio je Srbija ne može da “prevaziđe svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog vijeka”.

Tači je naveo da to potvrđuje to što “Srbija uvek pokušava da podigne političku galamu o navodnom predstavljanju svojih planova o konačnom rješenju za Kosovo”.

“Za nas ti neuspjeli planovi nijesu iznenađenje kao što nisu iznenađenje za one demokratske države svijeta koje su pomogle našu slobodu i nezavisnost naše države”, naveo je Tači na Fejsbuku.

Tači je dodao da kosovska strana može da samo “izrazi razočaranje o postojanju takvog pristupa od strane jedne susjedne zemlje koja stremi da postane članica evropske porodice”. 

“Vrlo dobro se znaju principi i razlozi na kojima je osnovana i kako funkcioniše Evropska unija. Mi ćemo pomoći i našem sjevernom susjedu da izađe iz mentaliteta prošlog vijeka stavljajući mu jasno do znanja da je Kosovo već 16 godina slobodno, a sedam godina nezavisna država priznata od strane najvećeg broja država svijeta”, naveo je Tači.

(B92)

 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com