Dačić uzvratio Tačiju: Licemjeran si! - Volim Podgoricu

Dačić uzvratio Tačiju: Licemjeran si!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar sponjnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je sinoć da izjava Hašima Tačija o ekspanzionističkom mentalitetu Srbije pokazuje da Priština ne zna šta hoće, dijalog ili njihov monolog i slepo prihvatanje onog što oni žele.

U situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan, potpuno je besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnjih poslova.

– Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta i kad se skoro svakodnevno govori o Velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje – rekao je Dačić.

On je dodao da se Srbija jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali izgleda da se naša konstruktivnost u Prištini tumači kao naša slabost.

– Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu ”uzmi ili ostavi” – rekao je Dačić.

Kosovski ministar spoljnih poslova ocenio je juče da Srbija pokušajima podizanja političke galame o navodnim planovima za Kosovo pokazuje da ne može prevaziđe “svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka”.

Tači, koji je i zamenik kosovskog premijera, na svom Fejsbuk profilu je izrazio razočaranje takvim pristupom “susedne zemlje koja pretenduje da postane deo evropske porodice”.

(Telegraf)

1 komentar

  1. A remarkable discussion merits a comment. I feel that you need to write much more about this subject, it may well not be regarded as a taboo issue however normally people are inadequate to speak on such topics. To another. Adios for now

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com