Novi broj Šarli ebdoa štampan u milionskom tiražu, u prodaji i u inostranstvu - Volim Podgoricu

Novi broj Šarli ebdoa štampan u milionskom tiražu, u prodaji i u inostranstvu

Novi broj francuskog satiričkog lista “Šarli ebdo”, nazvan i “izdanje preživjelih”, naći će se u srijedu u prodaji i izvan Francuske, zbog velike pažnje koju je u svijetu dobio taj nedjeljnik poslije masakra 12 ljudi, objavili su francuski mediji.

Preostali urednici i karikaturisti “Šarli ebdoa” su najavili da će u srijedu, 14. januara, objaviti novi broj, koji će biti štampan u milion, umjesto uobičajenih 60.000 primjeraka, a imaće osam umjesto dosadašnjih 16 strana.

To predstavlja veliki preokret za list koji je samo prije nedjelju dana bio na rubu finansijske propasti, navodi agencija AFP.

Slogan “Ja sam Šarli” je na internetu prethodnih dana upotrijebljen više od pet miliona puta, saopštila je francuska filijala Tvitera, što je dosad najviše puta podijeljen haštag o bilo čemu što ima veze sa Francuskom.

Francuska kompanija MLP, preko koje će “Šarli ebdo” distribuirati svoj željno iščekivani novi broj, sklopila je dogovor sa nekoliko kompanija za distribuciju štampe van Francuske, odnosno sa švajcarskim “Navilom” i španskim SGEL-om, koji će prodavati novo izdanje u svojim zemljama, a u toku su pregovori sa distributerima u drugim zemljama poput Kanade.

Sve kompanije koje će distribuirati novi broj francuskog satiričkog lista su obećale da će to uraditi bez naknade, a novac od prodaje primjeraka će biti namijenjen porodicama 12 ljudi ubijenih u masakru u Parizu.

Pored toga, preostali članovi redakcije će na novom broju raditi bez novčane naknade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com