Pokolj na pijaci: Desetogodišnja djevojčica dignuta u vazduh, 20 mrtvih - Volim Podgoricu

Pokolj na pijaci: Desetogodišnja djevojčica dignuta u vazduh, 20 mrtvih

Najmanje 20 ljudi danas je ubijeno i 18 povrijeđenih kada je desetogodišnja djevojčica uspjela da prodje kontrolu i udje na prepunu pijacu, da bi daljinski bila dignuta u vazduh u Maiduguri, lokalnoj prestonici nigerijske države Borno, saopštio je Crveni krst i pripadnici islamističke pobunjeničke grupe.

Pripadnik samoorganizovane islamističke pobunjeničke grupe Aširu Mustafa potvrdio je da je snažna eksplozija potresla lokalnu pijacu Mandej market oko 12:40 časova po lokalnom vremenu, dok je bila puna trgovcima i kupcima.
 

Prema njegovim riječima, bomba je aktivirana kada je djevojčica – bombaš samoubica uspjela da prodje kontrolu i udje na pijacu u Maiduguri.

“Djevojčica je imala oko 10 godina i sumnjam da je uopšte znala šta je imala obavijeno oko svog tijela. U stvari, ona je bila pretresena na ulazu u pijacu i detektor metala je ukazivao da nosi nešto. Ali, nažalost, eksplozija se dogodila prije nego što je ona bila neutralizovana”, rekao je Aširu za agenciju AFP.
 

Pijaca je blokirana pošto su zdravstveni zvanicnici počeli da pretražuju ostatke i prikupljaju djelove tijela, naveo je neimenovani zvaničnik Crvenog krsta.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali ekstremisti Boko Harama sve češće koriste žene i djevojke kao ljudski štit u njihovom šestogodišnjem pokušaju za stvaranje islamske države u Nigeriji.

Ranije danas organizacija “Amnesti internešenel” saopštila je da su islamski ekstremisti izveli u Nigeriji najpogubniji masakr u istoriji islamističkog pokreta Boko Haram, sravnivši sa zemljom cio grad na granici sa Čadom i usmrtivši 2.000 ljudi.

Na meti napada bio je grad Baga, na granici sa Čadom, gdje su pobunjenici zauzeli ključnu vojnu bazu 3. januara.

2 komentara

  1. Hallo im from germany and my personal british is not that cool, but i could understand every solitary term of your article. I’m seeking british blogs to give a boost in order to my british capabilities and i’m quite happy in order to finally find the weblog, that publishes clear as well as organised english that i is going to be able to translate. Many thanks through Indonesia!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com