Podgorica: Biciklisti zagrijavanje! Staze ušle u proceduru - Volim Podgoricu

Podgorica: Biciklisti zagrijavanje! Staze ušle u proceduru

Krenulo je sa mrtve tačke – Podgoričani bi trebalo da dobiju te jako željene i dugo očekivane biciklističke staze. Koliko će trajati procedura dobijanja dozvola i gradnje, još niko ne može da kaže, ali rute su utvrđene i krenulo se u realizaciju. 

Agencija za izgradnju i razvoj uputila je zahtjev Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora za izdavanje tehničko-urbanističkih uslova za biciklističke staze u Podgorici.

U zahtjevu piše da su urbanističko-tehnički uslovi potrebni za rekonstrukciju i adaptaciju gradskih saobraćajnica u cilju uređenja biciklističkih staza i traka na pet koridora.

Biciklističke staze i trake trebalo bi da budu na potezu od raskrsnice Ulice 27. marta i kralja Nikole do brda Gorica, od Željezničke stanice ulicama Mitra Bakića i Save Kovačevića, preko Union bridža, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem do kružne raskrsnice kod Delta sitija, uključujući i krak Ulice Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Ulice serdara Jola Piletića.

Treća staza vodila bi od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, bulevarima Mihaila Lalića i Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka.

Takođe, predviđeno je da se staze i trake prave od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, Ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara revolucije, zatim i od brda Gorica, Ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta Milenijum, ulicama 13. jula i Moskovskom do Bulevara revolucije.

Dakle, zagrijavanje za bicikliste može da počne!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com