Iz Rusije se odlila 151 milijarda dolara - Volim Podgoricu

Iz Rusije se odlila 151 milijarda dolara

Odliv kapitala iz Rusije, na koji su uticali kriza u Ukrajini i slabljenje rublje, dostigao je 151 milijardu dolara 2014. godine, saopštila je danas ruska Centralna banka.

Odliv kapitala bio je za 2,5 puta veći nego 2013, kada je dostigao 61 milijardu dolara.Ukupna trgovinska razmjena Rusije iznosila je 56,7 milijardi dolara u 2014, u odnosu na 34,1 milijardi dolara 2013. godine. 

Centralna banka je krajem decembra prošle godine prognozirala odliv kapitala od 128 milijardi dolara, ali je na konačni iznos uticalo slabljenje rublje. 

U posljednjem kvartalu prošle godine odliv kapitala iznosio je 72,9 milijardi dolara, u odnosu na 16,9 milijardi dolara koliko je iznosio u istom periodu prethodne godine. 

Centralna banka je najavila da bi situacija u 2015. trebalo da se poboljša, mada neki ekonomski stručnjaci smatraju da će odliv ruskog kapitala nastaviti da bude “izuzetno veliki”.

1 komentar

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I¡¦m gonna watch out for brussels. I¡¦ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com