U nepalskom parlamentu replicirali pesnicama i stolicama! (VIDEO) - Volim Podgoricu

U nepalskom parlamentu replicirali pesnicama i stolicama! (VIDEO)

U nepalskom parlamentu danas je izbila tuča, u kojoj su poslanici opozicione Maoističke stranke bacali stolice, a četiri pripadnika službe bezbjednosti su povrijeđena.

Napetosti u Nepalu rastu, pošto za dva dana ističe rok za usvajanje prvog posljeratnog Ustava, prenio je AFP.

Ustavna skupština se tim povodom sastala, ali je predsjednik Subaš Nembang bio primoran da sjednicu prekine, poslije sukoba opozicije i poslanika vladajuće stranke.

Poslanik vladajuće Ujedinjene marksističko-lenjinističke stranke (UML) Radžan Bataraj izjavio je da su dvojica njegovih kolega pogođena mikrofonima koji su letjeli i okrivio maoiste za nasilje.

Nekoliko sati pošto je parlament utonuo u haos, policija je uhapsila 50 demonstranata koji su palili autobuse i taksi vozila kao podršku nacionalnom štajku, koji su organizovali maoisti zbog poteza vlasti na finalizaciji Ustava.

1 komentar

  1. I simply wanted to appreciate you again. I’m not certain the things that I might have sorted out without these tips revealed by you relating to such subject. It absolutely was a distressing situation in my circumstances, however , coming across the well-written tactic you handled that took me to leap for fulfillment. Now i’m thankful for your information as well as trust you recognize what a great job you are undertaking instructing the mediocre ones via your websites. More than likely you haven’t encountered any of us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com