IGALO: Otvaraju hotel, uvoze konobare, šankere i sobarice! - Volim Podgoricu

IGALO: Otvaraju hotel, uvoze konobare, šankere i sobarice!

Svečano otvaranje rekonstruisanog dijela hotela “Centar” u Igalu trebalo bi, prema sadašnjim projekcijama, da se desi 9. maja, potvrdio je izvršni direktor kompanije “Primorje hotels & restaurants” a.d. Tivat, Dragan Bućin.

Ipak, nastojaće da hotel osposobe za prihvat gostiju najmanje mjesec prije zadatog roka, s obzirom da je objavljen i oglas za zapošljavanje novih radnika, dodao je Bućin.

Ako je suditi po fasadi, novi-stari “Centar” već je poprimio obrise luksuznog objekta sa 4 zvjezdice:
– Treba “tempirati” sve sektore koje smo rekonstruisali i ostale koji će raditi, pokušaćemo i da do tada završimo dio SPA centra i krenemo sa opremanjem.

Generalno računamo za nekih mjesec, mjesec i po, odnosno u prvoj polovini aprila,”Centar” bi u u potpunosti trebalo da bude gotov. Naravno, uvijek postoji mogućnost da “zataji” neki od izvođača i da budemo u problemu.

Menadžment, kao i radnici na terenu daju sve od sebe da se problemi koji se pojavljuju, rješavaju sukcesivno i da rekonstrukcija “ne trpi”.

Novi hotel značiće i nova radna mjesta za sve koji žele da se oprobaju u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, jer je menadžment hotela već oglasio potrebu za recepcionerima, sobaricama, konobarima, kuvarima… Da li je riječ o sezonskom zapošljavanju, ili će potencijalni novi radnici moći da računaju na godišnji angažman, Bućin za sada nije mogao da potvrdi ništa sa sigurnošću. Ipak naglašava da im je želja i cilj da renovirani hotel radi preko cijele godine:

– Na žalost, do juče ili prekjuče se javio samo jedan šanker, 9 konobara, 10 sobarica, za kuhinju se javio taj neophodan broj koji smo tražili, ali se zato prijavilo 35 recepcionera.

Izgleda takav smo narod, da bismo samo te menadžerske poslove, niko neće da radi u proizvodnji. Stoga ću, kako sada stvari stoje, biti prinuđen da uradim ono što nam nije cilj i što u stvari nikome nije u interesu – da posegnemo za radnom snagom iz okruženja.

To će automatski iziskivati radne dozvole, smještaj, hranu i ostale troškove koje će opterećivati kako firmu tako i opštinu i državu.

Prvobitno planirani budžet za rekonstrukciju „Centra” od 4 miliona eura odavno je probijen, kaže Bućin. Nada se da cifra neće preći 6 miliona eura, jer nije nimalo jednostavno vraćati kredit u današnjim uslovima.
Po otvaranju hotela, u funkciji će biti 162 smještajne jedinice, dvije velike terase, bazen za djecu i terapijski bazen, uz prateće objekte. Obnova ovog objekta počela je u januaru prošle godine, a po ugovoru mora biti završena do kraja ove.

(Radio Herceg Novi)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com