Krivokapić novinarima: Najteže je u životu biti glasnik istine! - Volim Podgoricu

Krivokapić novinarima: Najteže je u životu biti glasnik istine!

Slobodna javnost, profesionalno novinarstvo i časna riječ su žila kucavica svake demokratije, društva zasnovanog na političkom sistemu u kojem je jedini vladar Pravda, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

“Mala zemlja kao što je Crna Gora može opstati samo vjerom u pravdu i istinu. Da nema onih koji se bore za istinu, time i za pravdu, ne bi bilo ni pobjede nad nepravdom ni povratka Crne Gore u njen puni građanski, duhovni i pravni subjektivitet”, rekao je Krivokapić. 

Najteže je, dodaje on, u životu išćerivati nepravdu i biti glasnik istine.

“Posebno u vremenima kada to znači odricanje od lagodnosti življenja u sjenci populizma i nezamjeranja. Zato je slobodna javnost, profesionalno novinarstvo i časna riječ žila kucavica svake demokratije, društva zasnovanog na političkom sistemu u kojem je jedini vladar Pravda. Vjerujem da ćete imati dovoljno snage i profesionalnog žara da odgovorite izazovima novog vremena i sačuvate sebe i svoju profesiju od prolaznih tamnina. Samo tako ćemo biti društvo kuražnika – zajednica koja korača stazom evro-atlanstkih vrijednosti”, poručio je Krivokapić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com