Vučić: Srbija nije marioneta Rusije - Volim Podgoricu

Vučić: Srbija nije marioneta Rusije

“Mi nismo marionete Rusije, mi nismo ničije marionete. Rekao sam u prisustvu predsjednika Vladimira Putina da hoćemo u EU. Mi smo bliski Rusiji, ali naš cilj je EU”, istakao je Vučić za švajcarski list “Blik” dodajući i da se nada da će Srbija u EU ući 2019. i da čini sve da tako bude.

“Za nas nema dileme. Moguće je gajiti prijateljske odnose prema Rusiji i istovremeno biti član EU. EU dobro zna da od toga može imati koristi”, dodao je on. 

Na pitanje šta Srbija može da ponudi s obzirom da predsjedava OEBS-u, Vučić je rekao da može da pomogne Zapadu, ali želi da ostane neutralna, prenio je Blic. 

“Svakako, profitiramo i od izvanrednog rada Švajcarske”, dodao je on. 

Na pitanje kada će Srbija ući u EU, Vučić kaže da se nada da će to biti 2019. i da čini sve da tako bude. 

“Poslije toga će odlučivati neki drugi. Za četiri godine trebalo bi da zaključimo ekonomske i pravne reforme”, kaže on. 

Vučić je rekao da je u Davos, gdje učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu, došao da nauči još nešto i da upozna ljude koji bi željeli da ulože u Srbiju. 

“Kao premijeru trebaju mi prijatelji, a njih ću najprije naći ovde”, rekao je Vučić. 

1 komentar

  1. Most people were enthusiastic athletes or enjoyed music and dancing. Chances are you’ll call to mind that you were happiest on the running track. Nonetheless, with increasing obligations you may have found no time to have pleasure in any of the interests. Do you suffer from depression and would like to get free from its abysmal depths without lifelong antidepresants? You could try and feel free to overcome depression by natural means.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com