Sarajevo: Ekstremisti upali u džamiju - Volim Podgoricu

Sarajevo: Ekstremisti upali u džamiju

Grupa mladića upala je juče u džamiju u Sarajevu, u trenutku kada je vjerski obred predvodio sarajevski imam Muhamed Velić. Među njima je bio i mladić koji je nosio majicu sa zastavom terorističke organizacije Islamske države. Policija je potvrdila da se radi o mladiću koji joj je poznat od prije, s narkomanskim dosjeom.

Prisutni vjernici nisu dozvoli da dođe do većeg incidenta pa su mladiće istjerali iz džamije.

Velić je naveo da su tokom džuma-namaza u džamiju prvi put “banula” trojica ekstremista. Jedan od njih, kako saznaje “Dnevni avaz”, povratnik je sa sirijskog ratišta.

“Njihove pojave su  bile uznemirujuće. Dvojica su imala duže kose i brade, nauljene, a sva trojica su imala surmu na očima, onako kao kad se ide u rat i borbu. Glavni, koji je komandovao grupicom, stao je prvi ispred mene, skinuo jaknu, a onda se ukazala crna duga majica sa ID-ovom zastavom”, naveo je Velić.

Velić je ocijenio da je ovaj incident neviđena uvreda i presedan na koji je morao da reaguje. 

U MUP-u Kantona Sarajevo kažu nije prijavljeno nikakvo unošenje bilo kakvih zastava u džamiju.

“Dobili smo poziv građana da je tokom hutbe nepoznata osoba imamu rekla ‘Lažeš’, nakon čega je, kako je rečeno, napustila džamiju, a za njom su izašle još dvije osobe. Kada smo došli u džamiju, navedene osobe nismo zatekli, a ako ih pronađemo, protiv njih će biti podnijete prijave za narušavanje javnog reda i mira”, rečeno je “Avazu” u policiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com