Kamenovanje crnogorske ambasade u Prištini (VIDEO) - Volim Podgoricu

Kamenovanje crnogorske ambasade u Prištini (VIDEO)

Tokom jučerašnjih demonstracija u Prištini, protestanti su kamenovali zgradu Vlade Kosova, ali i oštetili crnogorsku ambasadu.

Nema povrijeđenih, ali su polupana stakla na zgradi, javlja prištinski Telegrafi, prenosi RTS. Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga osudila je vandalizam na prištinskim ulicama. Udruženje Crnogoraca Kosova traži da se što prije otkriju počinioci.

Incident se dogodio pošto su specijalci počeli da rastjeruju pristalice pokreta “Samoopredeljenje” koji su, prethodno, kamenovali zgradu kosovske vlade  i maltretirali novinare tokom protesta protiv ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića.

Crnogorska ambasada nalazi se na drugom spratu zgrade na trgu Majke Tereze.

Albanski portal Lajmi.net navodi da je nakon napada policija otišla u našu ambasadu sa svojim forenzičkim timom.

Prema riječima očevidaca, navodi taj portal, napad se dogodio na kraju današnjeg protesta, kada je policija počela da rastjeruje demonstrante sa trga “Majka Tereza”.

Lajmi.net navodi da napad može “naškoditi ugledu države Kosovo”, pošto je, kako kažu, kao i svaka država, dužna da obezbijedi zaštitu diplomatskih objekata i njihovog osoblja, nazivajući incident diplomatskim skandalom. Naglašava se da je pokret “Samoopredjeljenje” izrazio proteste protiv nedavne posjete kosovskog vicepremijera i ministra vanjskih poslova Hašima Tačija Crnoj Gori.

Podsjeća da je i u 2013. pokret na čijem je čelu Aljbin Kurti pokušao je da prekine prijateljski forum Kosovo-Crna Gora, koji je održan u hotelu Emerald u Prištini, navodi taj kosovski medij.

Kamenovanje crnogorske Ambasade u Prištini: 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com