DF: Saopštenja DPS zagađuju ekološku državu - Volim Podgoricu

DF: Saopštenja DPS zagađuju ekološku državu

Teško je ocijeniti ko ima više uspijeha u zajedničkom poduhvatu zagađivanja javnog  prostora–saopštenja DPS ili mediji pod kontrolom iste partije. U poslednjem saopštenju koje je zamišljeno kao odbrana Filipa Vujanovića, osobe koja ih je zadužila u sluganstvu, jer boljega za te potrebe nisu mogli naći u Crnoj Gori, je bilo, uprkos standarnim neistinama, korisno, ne samo za sagledavanje profila uličarsko kriminogene grupacije sastavljača koja ne slučajno krije svoja imena već i za razotkrivanje šireg konteksta urušavanja institucija u privatno partijskoj državi, kazali su u Demokratskom frontu.

“Dakle, nakon straha Filipa Vujanovića da uzme učešća u temi koju je sam pokrenuo, on se obratio partiji da mu pomogne saopštenjem. Ne znamo koliko mu je partija pomogla, ona ga je uzimanjem u zaštitu sasvim izvjesno ponizila”, poručili su iz DF-a. 

Kako su naglasili, uzalud u Ustavu postoji čitavo poglavlje o nezavisnoj ulozi predsjednika dražave.

“Partija svojim saopštenjem i branjeni Vujanović su tako zajedno negirali Ustav, ponovo kompromitujući instiuciju predsjednika države. Oni zajedno javljaju, ovoga puta sasvim otvoreno, da je adresa predsjednika države u partiji od koje Evropska unija u najvišem svom dokumentu traži pravni i politički epilog za sistem izbornih krađa poznat kao afera Snimak. Tako opet, ovoga puta preko partije, krađa izbora stiže do Vujanovića, kojem usput savjetujemo da ubuduće, kada se pojavi u nekoj emisiji, a to je u prosjeku jednom u dvije godine, povede i partijske drugove, da ne bi morali da ulažu dodatni trud u naknadnoj odbrani”, poručili su u DF-u. 

DF pita DPS da li će u aneksu budućeg koalicionog sporazuma biti tretirana “najveća finanisijska pohara u istoriji Crne Gore.” 

“Razjašnjenjem, pravnim epilogom, hapšenjem krupnih riba, jer se radi o krupnim pronevjerama iz vrha DPS – po navodima SDP, bi se potencijalno ubrzao proces približavanja Crne Gore Evropskoj uniji”, ocijenili su u DF-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com