Znate li koji je najopasniji put u Evropi? (VIDEO) - Volim Podgoricu

Znate li koji je najopasniji put u Evropi? (VIDEO)

 

Dragan Koprivica, iz Demokratske narodne partije smatra da je to put od granice CRne Gore sa BiH do Foče, u dužini od 13 km. On je upitao je ministra saobraćaja, Ivana Brajovića, zbog čega se, kako je naveo, indolentno ponaša prema činjenici da se desetine hiljada građana Crne Gore svake godine prevozi ovim putem. 

“Svakako, u DNP-u znamo da je riječ o teritoriji druge, susjedne države. Ali vas pitamo da li ste, i kad, pokrenuli bilateralne razgovore sa resornim kolegom iz susjedne države, opravdano zabrinuti za sigurnost sugrađana, koji svakodnevno prelaze tu etapu, po sistemu: „glavu u torbu, pa kroz iglene uši“, upitao je Koprivica.

On je dodao da se nada da je Brajoviću poznato da je riječ o najgoroj trasi puta na Balkanu, i u Evropi, “o nazovi-cesti, kakva postoji još jedino u Avganistanu, Boliviji i Indiji”.

“Ta samo jedna traka za vozila u oba smjera  bukvalno visi nad rijekom Drinom, i ambisima, krajnje neobezbijeđena, bez ikakvih branika, po živote putnika opasna, i s djelovima trase makadama, gdje autobus uspije jedva da se provuče brzinom od 2 km na sat. A putnici gledaju u odrone i provalije, mnogi se moleći Bogu. Ne treba ni pominjati kakve sve opasnosti krije noćna, pritom zimska vožnja, po ledu i snijegu na tom dijelu puta, to jest, bespuća. I sami znate kakva se tragedija nedavno desila na toj dionici, a nove nevolje su moguće svakog dana, posebno, noći”, poručio je Koprivica resornom ministru.

Iz DNP-a pitaju Brajovića i da li je kontaktirao kolege iz resornog Ministarstva BiH.

“Tražimo odgovor zašto ne insistirate na nastavku razgovora, i ne protestujete, zabrinuti za živote i državljana Crne Gore. I da li ćete preuzeti na sebe dio odgovornosti u slučaju novih opasnih događaja na ovoj trasi smrti prema Foči. Tuda nekad ne pomaže ni sva umješnost vozača brojnih autobusa, koji se samim čudom uspiju mimoići tom više kozjom stazom u 21. vijeku, nego putem za ljude, zbog kojeg bi mnogi morali da se stide na eks-ju prostoru. U DNP-u očekujemo, i želimo da konačno preduzmete hitne mjere po ovom pitanju. U slučaju da se dese i nove nevolje na ovoj opasnoj trasi, pri kojima će biti ugroženi životi i naših državljana, DNP će, ministre Brajoviću, sigurno prozvati vaše Ministarstvo, i vas lično, i podsjetiti na ovo obraćanje”, zaključio je Koprivica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com