MASAKR: Artiljerijska paljba na Donjeck, 12 mrtvih (VIDEO) - Volim Podgoricu

MASAKR: Artiljerijska paljba na Donjeck, 12 mrtvih (VIDEO)

U tri odvojena napada u Donjecku stradalo je najmanje 12 civila, javile su lokalne novinske agencije. Otakazan je sastanak Kontakt grupe, koja je trebalo da pregovara o nalaženju rješenja za krizu. 

 
Predstavnici proruskih aktivista objavili su na svom veb-sajtu da je Donjeck granatiran. Kijev još uvek nije potvrdio da je došlo do granatiranja jednog od strateški najvažnijih gradova na istoku zemlje.

Borbe se rasplamsavaju i u Delblacevu, strateškom gradu koji povezuje dva velika centra Lugansk i Donjeck. Kijev je saopštio da još kontroliše taj grad od 25.000 stanovnika, ali i da, kako napreduju proruski aktivisti, postoji opasnost da bude opkoljeno hiljade ukrajinskih vojnika koji su tu razmešteni.

Vođa takozvane Narodne republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko uputio je poziv preko ruske televizije “svim ukrajinskim vojnicima” da polože oružje i odu. 

“Imate šansu da spasete svoje živote i ostanete čitavi”, rekao je Zaharčenko.

Njima je takođe ponuđen humanitarni koridor da se povuku iz tog grada, rekao je predsjednik parlamenta takozvane Narodne republike Donjeck Andrej Purgin. Dok na istoku zemlje traju okršaji, u Minsku je trebalo da se sastanu predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, kako bi pokušali da nađu rješenje za krizu.

Međutim, predstavnici samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike rekli su da je sastanak otkazan “zbog odugovlačenja ukrajinske strane”.

Kako je ranije rekao ukrajinski predsednik Petro Porošenko, na sastanku je trebalo dogovoriti jače prisustvo OEBS-a duž granice Rusije i Ukrajine kako bi se osiguralo da proruskim aktivista ne pristiže naoružanje i ljudstvo sa istoka. 

Moskva je u više navrata demantovala da na bilo koji način snabdijeva proruske aktiviste u toj oblasti.

(Novosti)

1 komentar

  1. The basic equipment which are required throughout creating MOTORHOME sun power panels are really a Cost Controller, an Inverter, an important storage devices power supply and naturally, a fabulous solar cell.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com