Devet mrtvih u Bagdadu - Volim Podgoricu

Devet mrtvih u Bagdadu

Devet ljudi je poginulo u namadima na javna mjesta i snage bezbjednosti na području Bagdada, saopštili su irački zvaničnici.

U eksploziji bombe na stočnoj pijaci u gradiću Madainu, oko 20 kilometara jugoistočno od Bagdada, ubijene su četiri osobe, a ranjeno 11.

U centru Bagdada, u napadu nedaleko od automehaničarske radnje, ubijene su tri, a ranjeno je 10 osoba. Na meti napada bila je i vojna patrola u gradiću Tadžiju, sjeverno od Bagdada, kada su poginula dva vojnika, a četvorica su ranjena.

Podsjetimo, Irak se nalazi u teškoj bezbjednosnoj krizi jer trećinu teritorije kontroližu ekstremisti iz Islamske države. Vojska i policija pokušavaju da povrate izgubljene gradove, a vazdušnim udarima im pomaže međunarodna koalicija, predvođena SAD.

 

2 komentara

  1. You can find definitely quite a lot of details just like that to take into consideration. That´s a great point to bring up. I provide you with the thoughts above as general inspiration but clearly you’ll find questions just like the one you bring up where the most essential factor can be working in honest fine faith. I don´t know if best practices have emerged around things just like that, but I am certain that your job is clearly identified as a fair game.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com