NEVRIJEME: Ekipe se probile do dalekovoda Pljevlja Žabljak - Volim Podgoricu

NEVRIJEME: Ekipe se probile do dalekovoda Pljevlja Žabljak

Usljed novog nevremena koje je zahvatilo durmitorski kraj, područje žabljačke opštine je od 6.30 sati bez struje. Sve raspoložive ekipe EPCG i Crnogorskog Elektroprenosa su od jutros na terenu i u izuzetnom teškim uslovimana veoma nepristupačnom terenu, pješke i uz korišćenje motornih sanki uspjeli su da dođu do dalekovoda Pljevlja-Žabljak, navodi se u saopštenju Elektroprivrede.

Kvarova je dosta jer debeo ledeni omotač oko provodnika dovodi do pucanja kablova na novim mjestima. Ekipe intenzivno rade na otklanjanju kvarova, ali je zaista teško prognozirati kada će Žabljak dobiti napajanje i sve činimo da to bude do kraja dana.

Ekipe rade i na osposobljavanju dalekovoda koji napaja područje od Bukovice prema Boanu, Njegovuđi i ostalim selima na tom potezu ali, u ovom trenutku, ne možemo sa sigurnošću reći da li će uskoro biti stabilizovano stanje jer su putevi do naše mreže potpuno neprohodni a vlazni snijeg praćen vjetrom je izazvao veliku štetu na mreži.

Čim nadležne službe obezbijede prohodnost puteva do dalekovoda koji napajaju sela na području Žabljaka, ekipe EPCG će  sanirati kvarove.

Seosko područje Plava i Gusinja je uredno snabdjeveno električnom energijom osim traforeona Vojno selo, Grnčar2 i Korita, Dolac i gornja sela, a u opštini Petnjica bez napajanja su sela Basča rijeka, Kruščica i Savin Bor.

Na području Plužina bez napajanja je područje Pivske planine kao i dio Crkvičkog Polja.

Na području pljevaljske opštine u prekidu su dalekovodi 35 kV Židovići-Gradac-Mratinje i Borovica-Kosanica tako da su područja Gradac, Boljanići, Poblače, Potkovač i Šule bez napajanja električnom energijom.

Ekipe ED Pljevlja uspjele su da otklone kvarove  na područijima  gdje su vremenski uslovi i prohodnost puteva omogućili pristup elektroenergetskim objektima. Međutim, nisu uspjeli da stignu do dalekovoda koji napajaju Bobovo, Glibaće, Lever Taru, Petine, Čestin i Bukovicu.

U Barskoj opštini trenutno je bez napajanja električnom energijom dio sela u Crmnici i Krajini i ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Bez obzira na vanredne napore naših ekipa oštećenja još nijesu sanirana zbog neprohodnosti puteva i nepristupačnosti mjesta prekida. Uz puno razumijevanje zbog problema koje naši potrošači imaju zbog prekida u napajanju molimo za strpljenje, jer da bi došlo do sanacije  prethodno se kvar mora locirati, i to  u uslovima povećanog bezbjedonosnog rizika po naše ekipe uslijed smanjene vidljivosti, intezivnih padavina i na teško pristupačnom terenu, kaže se na kraju saopštenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com