Detalji monstruozne likvidacije Draga Mašulovića - Volim Podgoricu

Detalji monstruozne likvidacije Draga Mašulovića

Iskomadano tijelo Draga Mašulovića (61), oca nekadašnjeg košarkaša Vladimira Mašulovića, koji je igrao za KK Crvena Zvezda, pronađeno je juče oko 12.45 u beogradskom naselju Mirijevo u podzemnoj garaži. Tijelo bez ruku i nogu je pronađeno u podrumu zgrade u ulici Jovanke Radaković 80. Pretpostavlja se da je Mašulović najprije svirepo mučen, a potom da mu je ubica isjekao noge i ruke.

Trup je poslat na obdukciju, gdje treba da se utvrde sumnje da li je Drago živ mučen i kada je smrt nastupila. Policija ne isključuje mogućnost da je Drago negdje drugde ubijen, a da je samo njegovo tijelo donijeto u prostor koji mu je služio kao magacin. Takođe se ne isključuje mogućnost da su ubica ili ubice ekstremitete ponijeli sa sobom kako bi dokazali da su obavili posao.

Unakažen leš pronašli su stanari zgrade i odmah pozvali policiju. Veliki broj inspektora započeo je istragu, dok su forenzičari tragali za materijlnim dokazima. Iz garaže je zaplijenjen Dragov „audi tt“, na kojem su pronađeni otisci. Policija pretpostavlja da je Drago likvidiran zbog navodnog duga jer se bavio građevinskim poslovima. Tokom trajanja policijskog uviđaja sve vrijeme je bio prisutan i jedan od Dragovih sinova, koji je nijem i blijed u licu samo nervozno šetao. Ubrzo su stigli njegovi rođaci, koji su sa nevjericom gledali prema ulazu u zgradu.
 
Dok je još trajao policijski uviđaj, inspektori su zamolili Dragovog sina da sa njima ode u policijsku stanicu kako bi im pomogao, odnosno pružio dodatne informacije o njegovom kretanju. Ovakav zločin sa jasnom porukom nekome ni mnoge iskusne operativce policije nije ostavio ravnodušnim.
 
Naime, sumnja se da je Drago zbog svog poslovanja oko izgradnje zapao u finansijske probleme, odnosno da je navodno uzeo novac na zajam od zelenaša. Istražni organi ne isključuju mogućnost da se između Draga i tih zelenaša dogodila svađa, odnosno da je prestao da im isplaćuje novac, a da su ga potom oni ubili. Na blindiranim vratima prostorije gde je Drago pronađen nisu se mogli čuti tragovi obijanja, shodno tome zasada postoje dvije teorije.
 
Prva je da se Drago s nekim koga je poznavao se dovezao do magacina gde je i ubijen, a druga da je ubica Draga ubio na nekom drugom mestu, pa ga je upakovo u njegov automobil i onda ga ostavio u podrumskoj prostoriji u koju se ulazi iz garaže. Prema navodima našeg sagovornika iz istrage, jedno je sigurno, a to je da je ubica, ili ubice, htio da se pronađe Dragov leš. On je još napomenuo da su vrata podruma, odnosno magacina, bila odškrinuta, što govori u prilog sumnji da su egzekutori željeli da leš bude pronađen u skorije vrijeme i da su time poslali jasnu poruku.
(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com