RASPADA SE SNP: Odlazi i Aleksa Bečić sa ekipom - Volim Podgoricu

RASPADA SE SNP: Odlazi i Aleksa Bečić sa ekipom

Aleksa Bečić, nakon napuštanja SNP-a poslije sjednice Glavnog odbora, nastaviće da se bavi politikom ali u – novoj partiji. 

Ovo je Portalu “Volim Podgoricu” potvrđeno u ovoj partiji.  Do juče “uzdanica” SNP-a, Bečić je formalno podnio ostavku na sve funkcije, uključujući i odborničko mjesto u podgoričkom parlamentu. Upravo zahvaljujući kampanji koju je vodio, SNP je značajno ojačao u Glavnom gradu. 

Od ranije je poznato da je uz Bečića većina u podgoričkom odboru SNP-a, na čelu sa Velizarom Kaluđerovićem.

“Ne vidim perspektivu i budućnost koju sam očekivao, podnijeću ostavku na sve funkcije i na mjesto odbornika, iako znam da to neće biti po volji građana Podgorice. Ne bih se ni kandidovao za predsjednika SNP-a da sam smatrao da partija sa Srđanom Milićem ima budućnost i napredak”,  rekao je Bečić novinarima. 

On je podsjetio i da je nakon partijskog kongresa saopštio da neće prihvatiti nikakvu funkciju od Milića, kojeg je optužio i za neregularnost partijskih izbora:

“Ja u politici nijesam zbog privilegija i interesa, već zbog namjere da nešto mjenjamo u interesu građana Crne Gore”. 

Bečić i Kaluđerović su tražili  od Milića da podnese ostavku, ali je on to odbio navodeći da je kongres tek prošao. 

Milić je u izjavi novinarima, međutim, rekao da niko nije pokrenuo inicijativu da se glasa o njegovom povjerenju, na šta imaju pravo po Statutu. Takođe je negirao da je Bečić na sjednici pominjao napuštanje partije. 

Milićevi novi potpredsjednici su izabrani “na guranje”  sa 80 glasova za i 64 protiv, a protiv svih Milićevih predloga bili su gotovo svi članovi Glavnog odbora iz Podgorice, Berana, Herceg Novog, Kolašina, kao i dio Nikšićana i Bjelopoljaca. 

Za su glasali predstavnici Šavnika, Plužina, Žabljaka, Pljevalja, Barani i Tivćani. 

I Aleksandar Damjanović je bio protiv, i još uvijek je neizvjesno da li će se prikloniti struji koja odlazi iz SNP-a. 

U izjavi novinarima Bečić je rekao: “Kako da sarađujem sa Snežanom Jonicom, Srđanom Milićem i nekim drugim pojedincima kojima apsolutno ništa ne vjerujem poslije svih spoznaja koje imam. Kako da imam povjerenja u ljude koji su nam vratili na ovaj način poslije svega što smo učinili da SNP vratimo stazama uspjeha”, ob.jasnio je

Novi potpredsjednici SNP-a su Danijela Pavićević iz Podgorice, Veselin Bakić, savjetnik gradonačelnika Berana i bivši predsjednik Opštine Andrijevica, kao i Vlado Samardžić, sportista iz Tivta  koji se nedavno vratio iz inostranstva.  

Ovo će biti još jedan snažan udarac za SNP, nakon što je ovu partiju napustila struja koja se priključila Demokratskom frontu. 

2 komentara

  1. Oh my goodness! a great write-up dude. Many thanks Nevertheless I am experiencing problem with ur rss . Do not know why Unable to sign up for it. Can there be anyone finding identical rss issue? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  2. Hello! I would wish to provide a enormous thumbs up for the great info you could have here about this post. We are coming back to your blog for further soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com