Optužnica protiv Zorana Brđanina, bišeg šefa kotorske policije - Volim Podgoricu

Optužnica protiv Zorana Brđanina, bišeg šefa kotorske policije

Zamjenik specijalnog tužioca Vojislav Grujić podigao je optužni prijedlog protiv bivšeg šefa kotorske policije Zorana Brđanina i njegovih kolega Alekse Praščevića i Dejana Iličkovića. 

Brđaninu, Praščeviću i Iličkoviću optužnim predlogom na teret se stavlja da su nezakonitim radnjama omogućili sedmorici stranih državljana da nelegalno borave na teritoriji Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Predmet je dodijeljen u rad sudiji Specijalizovanog odjeljenja za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije Višeg suda u Podgorici Dragoju Joviću, koji je već zakazao prvo ročište za 12. mart ove godine.

Od prvog dana istrage uočeno je niz kontradiktornosti i nelogičnosti koje su pratile ovaj slučaj. Kao prvo, tokom istražnog postupka utvrđeno je da strani državljani, kojima su navodno Brđanin i njegove kolege omogućile da nelegalno borave u Crnoj Gori, uopšte i nijesu bili u našoj zemlji u periodu na koji se odnosi optužni predlog. 

Takođe nejasno je kao se Brđanin tereti da je počinio krivično djelo protivzakonitog uticaja koristeći svoj službeni položaj jer u konkretnom slučaju nisu korištena ovlašćenja niti se državni službenici Brđanin i Iličković nalaze u međusobnom hijerarhijskom odnosu jer rade u različitim organizacionim jedinicama. 

Naime, Iličković nije službenik Odjeljenja bezbjednosti Kotor, već Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi sa sjedištem u Herceg Novom koji je poslove i zadatke obavljao na području Kotora bez ikakve organizacione i hijerarhijske povezanosti sa Brđaninom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com