Roma na minus sedam od “stare dame” - Volim Podgoricu

Roma na minus sedam od “stare dame”

Roma je slavila na neugodnom gostovanju Kaljariju 2:1 i ostala na -7 od Juventusa, Napoli siguran kod kuće protiv Udinezea 3:1. Sampdorija i Sasuolo remizirali u Đenovi 1:1, Fiorentina nakon goleade savladala Atalantu 3:2.

Roma se mučila u prvom poluvremenu, ali je u finišu prvog dijela ipak stigla do vođstva. Verde je asistirao Ljajiću koji je savladao sunarodnika Brkića 1:0.

U nastavku je Kaljari preuzeo inicijativu, dvije dobre šanse je propustio Hrvat Čop.

Kazna je stigla u finišu, Verdi je opet bio aistent, odlično je centrirao,a Paredes se na drugoj strani poklonio 2:0. U posljednjim sekundima, debitant Mpoku postiže prvijenac za Kaljari, ali nije bilo vremena za nešto više…

Napoli je već u 21. minutu imao velikih 2:0 protiv Udinezea (pogodili Mertens i Gabijadini) i umjesto da dotuku “Zebrete” Napolitanci su primili gol, pošto je pogodio Tero.

Sve dileme je poslije sat vremena otklonio upravo Tero, koji je postigao autogol. Lopta ga je posle slobodnjaka Martensa pogodila i završila iza leđa Karnezisa.

Benitezov tim se učvrstio na trećem mjestu, nije daleko ni drugoplasirana Roma.

U Đenovi Aćerbi je u drugom minutu utišao “Marasi”, ali je nekoliko minuta kasnije, Eder izjednačio. I jedni i drugi imali su priliku da pobijede do kraja, ali novajlija Munjoz na jednoj i Flokari dva puta na drugoj strani nijesu bili precizni.

Fiorentina je nakon goleade i dva preokreta savladala Atalantu 3:2. Heroj “viole” bio je Paskval koji je pogodio minut prije kraja.

Empoli je u derbiju začelja savladao Ćezenu 2:0. Veteran Masimo Makarone je poslije pola sata doveo Empoli u vođstvo, da bi pobjedu potvrdio  Sinjoreli nakon nešto manje od sat vremena. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com