Home / NOVOSTI / Svijet / BISERI IZ MINSKA: Putin slomio olovku, Merkelovoj crkao mobilni, Lavrov pušio k’o Turčin!

BISERI IZ MINSKA: Putin slomio olovku, Merkelovoj crkao mobilni, Lavrov pušio k’o Turčin!

Atmosfera iza scene napetih pregovora o ukrajinskoj krizi u Minsku bila je i za smijanje i za plakanje, a evo i najzanimljivijih momenata.

Od pospanih novinara koji tumaraju po beskrajnim hodnicima Palate nezavisnosti do “kanti kafe” koje su ispijali politički lideri, evo najzanimljivih detalja sa margina epskih celonoćnih pregovora o rješavanju krize u Minsku.

Žmurke po palati i novinarske žrtve

Novinari, kojima nikad ne oskudijevaju u samosažaljenju, smatraju da su oni prave žrtve jer su 16 sati čekali na kraj maratonskih pregovora. Neki su se tješili delikatesama koje je odobrio lično domaćin susreta, predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, inače bivši upravnik kolhoza.

Drugi su se sručili niz zid i bogami odspavali, što su njihove budne kolege ovjekovečile u stilu “muke najstrašnije”.

Naravno, novinari su u panici skakali na svako otvaranje vrata na sali u kojoj se pregovaralo. Jurnjava, padanje, preskakanje, žurno postavljanje kamera svako malo da bi vidjeli ko ulazi i izlazi da se osvježi.

Najmanje jedan novinar morao je u bolnicu zbog iscrpljenosti.

Akreditaciju je izgubio jedan ruski novinar, koji je vikao na predsjednika Ukrajine: “Gospodine Porošenko, zašto bombardujete civile?” Porošenko ga je ignorisao.

Još jedan ruski novinar je napravio skandal. Neko je gadno iznervirao novinara Lajf njuza, pa je počeo da laje na ukrajinske kolege s kojima se upravo upoznato. Obezbjeđenje je intervenisalo, a Rus se izvinio, pa mu je dozvoljeno da ostane.

Angeli Merkel crkao mobilni, onaj što Amerikanci ne mogu da prisluškuju

Najveću paniku u novinarskim redovima izazvao je izlazak Angele Merkel. Predstavnici sedme sile su noge polomili da ne propuste njenu važnu izjavu, ali ispostavilo se da njemačka kancelarka traži punjač za mobilni, koji se načisto ispraznio i ugasio.

Sve oči uprte u rukovanje

Predsjednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petar Porošenko, već su se proslavili ledenim rukovanjem tokom prvog susreta u Minsku u septembru prošle godine (skoro milion pregleda na Jutjubu).

Ovog puta su “nadmašili” sebe i razmijenili rukovanje u stilu “da ste trepnuli ne biste ni vidjeli”, koje su kamere umalo previdjele. U odnosu na ovo usputno pozdravljanje, prošlo rukovanje djelovalo je gotovo srdačno.

Uporedite sa septembrom prošle godine.

Predsednik konobar

Vjerovatno je jedini lider bez očiglednog interesa bio domaćin, Aleksandar Lukašenko.

Lukašenka su izgrlili i Putin i Porošenko. Posebno Putin, koji je svaki put kad bi izašao na pauzu imao natmuren izraz lica, ali je prosto blistao i srdačno ćaskao kad bi se našao sa Lukašenkom.

Lukašenko je budno pratio svaki treptaj i kasnije se šalio da je njegov zadatak bio da “obezbijedi zalihe”. Ne metaforički, nego bukvalno.

“Kao i na ratnom, i na mirotvoračkom frontu potrebno vam je ‘naoružanje’. Ja sam bio zadužen za snabdijevanje naoružanjem i ispunio sam svoju dužnost najbolje što sam mogao”, kazao je i nije odolio da spomene novinarima da, za razliku od njih, pregovarači nisu liznuli ni kap alkohola.

“Lukašenko hranio pregovarače u Minsku jajima, pojio ih kafom”, nisu mu ostali dužni novinari.

Izmicanje stolice Vladimiru Putinu

Domaćin Lukašenko, koji je najavio da će se ove godine kandidovati za peti predsednički mandat, bio je glavni akter najzanimljivijeg video snimka sa maratonskih pregovora. Reč je o navodnom izmicanju stolice Vladimiru Putinu, koje su mnogi prokomentarisali sa “neće Lukašenko još dugo s takvim stavom”. 

Putinova rahmetli olovka

Svetski lideri sede oko pregovaračkog stola, svi pod punom koncentracijom, pažljivo slušaju i odmeravaju svaku reč i gest. Putin drži zelenu olovku a neštom kasnije olovka je prepolovljena. Da li je nervozan ili je to trik?

Fotografija je lažirana pomoću foto-šopa, evo dokaza.

(rašatudej)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com