Ojađeni Cetinjani: Mijanović obećao da će vratiti pare, čekamo još dva mjeseca! - Volim Podgoricu

Ojađeni Cetinjani: Mijanović obećao da će vratiti pare, čekamo još dva mjeseca!

Cetinjani Milan Božović, Ljubinka Ćeranić, Dušan Đurašković, Vesna Sjekloća, Miloš Đurović, Lazar Paldrmić, Milena Vujović, Marko Šoć, Vukan Vukotić, Olivera Krivokapić, Ljiljana Kapa i Nikola Janković tvrde da plaćaju dugove porodice Radovana Mijanovića sa Cetinja koji se mogu mjeriti stotinama hiljada eura!

Oni optužuju porodicu Radovana i Tatijane Mijanović da su ih u periodu od 2006. Do 2010., zloupotrebljavajuči rođačke i prijeteljske veze sa oštetili za hiljade eura.

Oni su u pismu dostavljenom medijima naveli se „da su Mijanovići, sa ćerkama Milenom Mijanović Gojković, i Marijom i Vanjom Mijanović u više crnogorskih banaka podigli kredite, koje su djelimično vraćali, ali je veći dio ostao neizmiren, pa se sadašnji dug ove porodice mjeri stotinama hiljada eura.

Taj dug sada treba da vraćaju njihovi žiranti. Oni navodi da su prevareni građani uglavnom rodbinski povezani sa Mijanovićima.

Kako nam je rekao jedan od potpisnika pisma Vukan Vukanović, nakon objavljivanja pisma javio im se Mijanović i obećao da će, kako je rekao, pokušati da riješi problem tako što će prodati imovinu i namiriti dugovanja. 

Ojađeni Cetinjani su odlučili da sačekaju još par mjeseci, a ukoliko Mijanović ne ispuni obećanje, oni će svoje ispuniti – štrajkovaće glađu u Podgorici ispred zgrade Centralne banke!

Ojađeni Cetinjani su u pismu medijima naveli da su Mijanović i članovi njegove prorodice “da bi došli do para prevarili i najužu rodbinu i prijatelje, koristeći se čak i falsifikovanjem potpisa na izjavama, administrativnim zabranama i mjenicama, jer banke nisu tražile obavezno prisustvo žiranata prilikom potpisa kreditne dokumentacije”.

Da bi apsurd bio veći banke sada terete žirante, čak i u slučajevima nepotpisanih Ugovora o cesiji!

Uz pomoć sudova Mijanovići su, kako tvrde potpisnici pisma, uspjeli da kredite sa nosioca kredita prenesu na žirante. Takav je na primjer “odlukom Osnovnog suda na Cetinju br. Mal.7/13-10 kredit Mijanović Radovana kao korisnika prebačen na Vukanovića, uz posredovnje zastupnika „Altermodusa“ izjesnog Turković Staniše” – kaže se u pismu.

Oni apeluju na sve nadležne da se uključe u provjeru ovih navoda .

– Prevare porodice Mijanović su se najčešće odnosile na to da smo im mi potpisivali za manje iznose kredita, a oni su podizali mnogo veće iznose,a što su im omogućavale banke, jer kao što sam naveo mi nikad nijesmo prisustvovali potpisivanju dokumentacije prilikom podizanja kredita, navode potpisnici pisma dostavljenog Portalu Volim Podgoricu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com