Podgorica: Čistoća nezakonito naplaćuje račune - Volim Podgoricu

Podgorica: Čistoća nezakonito naplaćuje račune

Građani Podgorice već duže vrijeme plaćaju nezakonito obračunate račune preduzeću Čistoća u kojima je, pored naknade za odvoz, uvršten i iznos namijenjen za deponovanje komunalnog otpada.

Računi koje građani plaćaju javnom preduzeću Čistoća čine dva jednaka dijela, jedan koji se plaća za odvoz i drugi za deponovanje smeća, što je u nadležnosti preduzeća Deponija, pišu Dnevne novine.

Jedan od čitalaca obratio se Dnevnim novinama tvrdeći da je Osnovni sud u Podgorici presudio u njegovu korist, navodeći da se na istom računu ne mogu naći potraživana dva pravna subjekta.

On je Čistoći dugovao nešto više od 200 eura za račune za komunalni otpad, pa mu je javni izvršitelj poslao rješenje o izvršenju kojim mu je naloženo da u roku od osam dana namiri potraživanja.

“Ne prihvatam da plaćam naknadu za deponovanje smeća, nego samo za odvoz odnosno za ono što radi Čistoća. Nije mi jasno kako oni dupliraju račune jer je pola duga zapravo naknada za deponovanje komunalnog otpada”, kazao je Dnevnih novina sagovornik koji je želio da ostane anoniman.

Dodaje da se žalio i na zastaru duga iz 2012. i 2013. godine, a da je u žalbi naveo da je prihvatio dug za 2014. godinu, ali samo onaj dio koji se odnosi na odvoz smeća.

Njegovu žalbu prihvatio i Osnovni sud u Podgorici, koji je stavio van snage rješenje javnog izvršitelja, dok će se postupak “nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga”.

Prema riječima advokata Zdravka Begovića, takvo obračunavanje računa nije u skladu sa zakonom a Čistoća ne može zahtijevati i naplaćivati od građana obaveze koje oni, eventualno, imaju prema Deponiji.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com