Pravilno nanošenje maskare - Volim Podgoricu

Pravilno nanošenje maskare

Mnoge djevojke obožavaju maskaru, što nas ne čudi jer je u pitanju kozmetički proizvod koji će te u sekundi učiniti privlačnijom i lijepo naglasiti pogled.

Poznati stručnjak za šminku Bobi Braun otkrila je nekoliko savjeta koji će ti dobro doći prilikom nanošenja maskare.

Na tržištu je bezbroj različitih tipova maskare u zavisnosti od efekta koji želiš da postigneš, a nije loše kombinovati nekoliko tipova za bolji efekat.

Kako ti se maskara ne bi razmrljala prilikom nanošenja, bitno je da područje ispod oka bude potpuno suvo nakon što naneseš sloj korektora. Sačekaj da se korektor dobro osuši i onda stavi sloj suvog pudera.

Sloj maskare koji si nanijela ujutro nemoj podebljavati prije izlaska, mnogo bolje rješenje je da je skineš i ponovo naneseš sloj.

Ako koristiš uvijač za trepavice, nikad ga nemoj nanositi nakon što si stavila sloj maskare jer tako možeš da slomiš trepavice. Trepavice možeš da uviješ na još jedan način, i to bez korišćenja uvijača. Dok se maskara još nije osušila, prstom pritisni trepavice nekoliko sekundi dok se ne uviju.

Pažljivo nanesi maskaru od korijena trepavica prema vrhu. Naravno, kreni uvijek od početka oka i prema krajevima. Jedan ili dva sloja maskare sasvim su dovoljni za dnevno izdanje, a za izlazak možeš da staviš još jedan sloj za dramatičan izgled. Prije nego što naneseš drugi sloj maskare, sačekaj da se dobro osuši da ti se trepavice ne zalijepe.

S crnom maskarom nikad nećeš pogriješiti, a ako si crvenokosa ili plavuša, možeš da koristiš i tamnosmeđu, piše yahoo.com.

Maskara nakon otvaranja ima rok trajanja koji iznosi četiri mjeseca, nakon čega je treba obavezno baciti zbog bakterija koje su ušle u nju, vazduha koji je počeo da isušuje sadržaj i grudvica koje su se stvorile procesom umakanja.

I savjet za kraj: nikada ne odlazi na spavanje sa maskarom, a prilikom skidanja nemoj nikako da prejako trljaš trepavice pošto to može da izazove iritaciju oka.

 (24 sata)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com