NJEMCI GRCIMA: Samo maknite Varufakisa, ne treba nam novac! - Volim Podgoricu

NJEMCI GRCIMA: Samo maknite Varufakisa, ne treba nam novac!

Najkontroverzniji ministar finansija današnjice, markantni Grk u kožnom mantilu Janis Varufakis, dobio je svoju pjesmu. Opjevali su ga, a ko drugi, nego Njemci koji su najveći protivnici oproštaja duga Grčkoj. 

Spot je objavljen u televizijskom satiričnom šou programu Neo Magazine Royale, a na You Tubu već ima skoro pola miliona pregleda. 

“Dragi Grci, predajemo se! Uzmite sav naš novac, ali držite tog finansijskog Herkulesa što dalje od nas”, poručuju u pjesmi poznati komičari. 

Za početak, našalili su se na svoj račun predstavivši se kao nacija poznata po melodičnom jeziku koji se brzo uči i jako dobrom smislu za humor.

“Kad govorimo engleski, svi zvučimo poput Vernera Hercoga. Četvrta smo najjača ekonomija svijeta i daleko najjača u Evropi. Rezerve zlata su nam druge najveće na svijetu. Molimo vas, ne pitajte otkud nam! Mi smo Njemci. Započeli smo dva svjetska rata i zamalo ih dobili. Mi smo Njemci, ničega se ne bojimo”, kaže pjesma uz koju ide video spot.

“Ali, izdaleka nam dolazi čovjek, na motoru, sa podignutim okovratnikom koji na grčkom viče: Pakao! To je grčki ministar Strašni! Nemilosrdni Varufakis! Izgubljeni Zevsov sin srca kamenog! Dođi, uzmi svu našu ušteđevinu, ali molimo te, ostavi nas na miru! Iz njegovih očiju sijeva vatra, a njegovo tijelo zove na seks, a naš ministar finansija čak nema ni noge”, pjevaju komičari dok ide slika njihovog ministra u invalidskim kolicima. S druge strane, Varufakis je na svom motoru prikazan kao opaki jahač iz pakla. 

“Varufakis ne pregovora, on jednostavno razbija! Želi nas na koljenima. Svaki put kada se nasmije, jedan anđeo umre. Oh, on je na cesti za pakao! Maknite ga od nas! On je hodajući dug, otporan na metke. Upoomoć!”

Spot na kraju završava snimkom stvarnog Varufakisa koji Njemačkoj pokazuje srednji prst i poručuje: “Sad problem riješite sami”.

(dnevnik.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com