UBIJEN BORIS NEMCOV U CENTRU MOSKVE: Četiri metka za ruskog opozicionara! - Volim Podgoricu

UBIJEN BORIS NEMCOV U CENTRU MOSKVE: Četiri metka za ruskog opozicionara!

Boris Nemcov, vođa opozicionog ruskog Pokreta solidarnosti, ubijen je večeras u centru Moskve, prenijela je TV Raša tudej! Nemcov je poznat kao kritičar predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Ruska vlada oko 23.15 sati, po našem vremenu, potvrdila je da je Nemcov ubijen u centru Moskve!

Predstavnici ruske opozicije potvrdili su da je Nemcov preminuo poslije atentata! U toku je uviđaj na licu mjesta. On je ubijen na mostu Zamoskovorecki, pored Trga Vaseljevski Spusk!

Kolega iz partije Ilja Jašin potvrdio je za RIA novosti da se nalazi pored beživotnog tijela Borisa Nemcova! Me mjestu atentata nalazi se veliki borj pripadnika moskovske policije.

– Nemcov je ubijen u blizini Kremlja. Grupa ljudi izašla je iz bijelog automobila i ispalila četiri hica na Nemcova – rekao je izvor iz ruske policije. – Nemcov je ubijen dok je šetao sa jednom ženom, dodao je. Interfajks navodi da su nepoznati napadači pucali Nemcovu u leđa.

Nemcov je ubijen dan uoči najavljenog velikog protesta ruske opozicije u centru Moskve, koji su pojedinci već nazvali “Proljeće”. Vlasti su taj protest odmah okarakterisali kao pokušaj izazivanja “ruskog Majdana”.

Nemcov je bio prvi zamjenik premijera u eri predsjednika Borisa Jeljcina, devedesetih hodina. Imao je reputaciju ekonomskog reformatora dok je bio gradonačelnik Nižnji Novgoroda, jednog od najvećih ruskih gradova. Rođen je u Sočiju: Doktorirao je matematiku i fiziku u 25. godini.

U politiku je ušao kao aktivista, protestujuću protiv gradnje novog nuklearnog reaktora posle katastrofe u Černobilju. Gradonačelnik Nižnji Novgoroda postao je 1991. godine, a šest godina kasnije Jeljcin ga je pozvao u Vladu.

Bio je mlad i perspektivan pa se često pominjao kao naslednik Borisa Jeljcina.

Udaljen iz vlasti kada je Jeljcina nasledio Vladimir Putin. Nemcov je tada postao žestoki opozicionar.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com