Home / NOVOSTI / Hronika / Aco Šaković: Država me zove u pomoć za izbore, a onda mi 200 policajaca upada u kuću!

Aco Šaković: Država me zove u pomoć za izbore, a onda mi 200 policajaca upada u kuću!

Više desetina maskiranih policajaca satima su juče pretresali kuću Podgoričanina Aleksandra-Aca Šakovića, a potom  oduzeli tri njegova  automobila i isto toliko  startnih pištolja.

Policajci sa fantomkama, u zoru su upali u Šakovićev posjed zbog sumnje da je falsifikovao isprave. Tokom pretresa, saopšteno je “Vijestima”, oduzeta je i određena “dokumentacija kojom će se baviti inspektori za privredni kriminal”.

 “Policijski službenici su, po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili  pretres kuće i drugih prostorija u vlasništvu A. Š. Pretresom su pronađena tri tzv. startna pištolja, koja su oduzeta jer imalac u propisanom roku nije pijavio nadležnom organu njihovu nabavku. S tim u vezi, protiv A.Š. će  biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o oružju. Oduzeta je i određena dokumentacija koja će biti predmet provjera”, piše u zvaničnom odgovoru iz Uprave policije.

 Šaković, sa druge strane, tvrdi da mu se policija sveti jer nije htio da im preda snimke sa svojih nadzornih kamera, koje su navodno zabilježile jedno krivično djelo u komšiluku.
  “Jedan inspektor me je prije par dana pritiskao  da im dam kamere koje su zabilježile eksplozivni napad na komšije… Nemam nikakav problem u životu, ali  neću da dam policiji kamere da oni rješavaju slučajeve. Oni za to primaju platu, to je njihov, a ne moj posao. Neću zbog toga da mi neko napadne djecu”, kazao je on juče “Vijestima”.

 Šaković nije htio da kaže o kom inspektoru je riječ, ali tvrdi da  posjeduje dokaz da mu je taj isti policajac zaprijetio da će mu upasti u kuću zbog toga…

“Imam poruku koju mi je napisao i svjedoka preko koga mi je prijetio”.

Šaković se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, ali tvrdi da je porodičan čovjek koji “ima prošlost, ali sam ušao u legalne poslove”.
“Ne preuveličavam, oko 200 policajaca došlo je u šest sati, praktično su mi razvalili vrata i upali u  kuću… Tek poslije četiri sata pokazali su mi nekakav nalog tužilaštva. Rekli su mi da nisu dužni da mi kažu zašto su mi upali u kuću”, rekao je.

On je potvrdio da je par noći prije pretresa odbio da preda automobil policajcima koji su tražili da ga parkira ispred CB Podgorica.

“Rekao sam – evo vam dokumenta pa provjerite je li kupljen legalno… Nisu imali nalog, pa sam otišao i parkirao auto ispred kuće”.

Šaković je kazao da niko u CB nije htio da mu se obrati i da je zato i pisao ministru policije Rašku Konjeviću.

“Podnio sam podnesak ministru, idem do Mila (Đukanovića)…Neće da mi objasne zašto su uzeli auta i razbili  bravu bez kucanja, gdje  čertvoro maloljetne djece spava… Prvi put u životu sam šokiran, ja imam svoju mladost, ali sam familijaran  čovjek. Ušao sam u legalne poslove, imam kredite u banci, bavim se građevinom”, kazao je Šaković.

Država me pozove kad im trebam za izbore i Stanišiće

 Šaković je rekao da mu se “ova država” često obraća za pomoć, ali da on nema razumijevanja za ovakve postupke policije…

“Traže od mene da nešto napravim kad trebaju izbori, kad treba – onda komuniciraj sa Stanišićima, onda ih smiri… Ili da smirim svađu ako se mlađi momci svađaju, a sad pitaju zašto komuniciraš (sa Stanišićima) i zašto ne daš kamere”, kazao je Šaković.

(Tekst i foto Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com