SALSA na Trgu republike: Podgoričani plesali kao Kubanci! - Volim Podgoricu

SALSA na Trgu republike: Podgoričani plesali kao Kubanci!

Dvije stotine ljubitelja latino-američkog ritma i muzike okupilo se večeras na Trgu republike, gdje su instruktori iz Kube i Španije održali javni čas salse.

Španac Orliandis Minoso Himenez (Orliandys Miñoso Jimenez) prvi put je u Crnoj Gori i nada se dobrom provodu.

Prije nastupa on je „Vijestima“  kazao da su salsa i drugi latino plesovi veoma popularni u Španiji, gdje se ovakvi festivali često održavaju.

„Tamo je, međutim, linijska salsa mnogo popularnija, za razliku od ‘kubanske’, koju ja plešem i podučavam“, kazao je Himenez.

Prvi Festival salse u Podgorici „Cubamonte“, koji traje tri dana, organizovao je plesni klub „Buena Vista“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice.

Dugogodišnji plesač i direktor „Buena Viste“ Ivan Jovanović kazao je da mu je festival ovoliko velikog obima bila želja od kada je počeo da se bavi salsom.

„Učestvovao sam na mnogim sličnim festivalima i dovodili smo uvijek po jednog stranog instruktora da održi časove kod nas, ali nikada u ovolikom obimu. Zbog toga sam zahvalan svim ljudima koji su nam pomogli“, kazao je Jovanović.

Najavio je da će se časovi salse i plesne večeri, u okviru festivala, održavati u subotu i nedjelju u event centru „Balkan“.

Direktorica TOP-a Tatjana Dmitrović Popović smatra da je latino ples pozitivan trend koji je zaživio u Crnoj Gori što je, tvrdi, bio povod da se ovakav festival održi na glavnom trgu.

„Mislim da bi mlade trebalo uputiti na ovakva zanimanja, jer su ples i druženje višestruko korisni za zdrav razvoj i odrastanje “, kazala je Dmitrović-Popović.

Na trgu su sinoć plesali i zabavljali se građani svih uzrasta, od djece do penzionera.

(Vijesti/foto Zoran Đurić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com