Za Mugošu nema više nikakvih provjera - Volim Podgoricu

Za Mugošu nema više nikakvih provjera

Postupak imenovanja dr Miomira Mugoše za ambasadora Crne Gore u Sloveniji je okončan i nema više nikakvih provjera, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije.
 
Na pitanje da li je tačno da Ljubljana preispituje davanje agremana bivšem gradonačelniku Podgorice iz Kabineta slovenačkog ministra vanjskih poslova Karla Erjaveca Dnevnim novinama je odgovoreno da je postupak za Republiku Sloveniju u potpunosti okončan.

Crnogorski mediji su nedavno objavili da je Erjavec kazao je da će to ministarstvo još jednom razmotriti zahtjev Crne Gore da Miomir Mugoša bude ambasador u Sloveniji.

Mugošin izbor za ambasadora izazvao je polemike u Crnoj Gori. Tim povodom se i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić izvinjavao građanima zbog odluke njegovih partijskih kolega da podrže Mugošu. Krivokapić je tada kazao da će ispraviti ovu grešku ako nađe model za to. Očigledno je da model nije postojao i da je Mugoša dobrodošao u glavni grad Slovenije.

Inače, Slovenija je još 4. februara dala ambasadorski agreman nekadašnjem podgoričkom gradonačelniku, 15 dana prije nego što je o njegovoj kandidaturi glasano u Skupštini Crne Gore. Saglasnost za imenovanje crnogorskog ambasadora saopštena verbalnom notom ambasadi Crne Gore u Ljubljani.

(Foto: Google)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com