Marinko Zarubica novi MMA šampion! - Volim Podgoricu

Marinko Zarubica novi MMA šampion!

Na četrvtom po redu MMA turniru Arti Fighting Championship u Ljuboškom (BIH), Podgoričanin Marinko Zarubica osvojio je šampionski pojas u konkurenciji do 66 kilograma.

As “MMA team Zabjelo” slavio je nakon samo 25 sekundi od početka meča sa domaćim borcem Ivanom Zadrom, sepktakularnim high kick nokautom!

“Meč je trajao neočekivano kratko ali dobio sam priliku da zadam dobar udarac i iskoristio sam je”, priča za Portal Mondo.me Zarubica koji sa 20 godina važi za jednog od najtalentovanijih MMA boraca u regionu.

Nokautom protiv favorizovanog domaćeg borca Zarubica je postao tek drugi MMA borac iz Crne Gore koji je osvojio šampionski u ovom prestižnom borilačkomsportu. Prvi je podigao, naravno, neprikosnoveni Vaso Bakočević.

U MMA team Zabjelo vjeruju da će Zarubica svoj talenat uskoro imati priliku da potvrdi i u najvećim svjetskim MMA federacijama poput FFC ili UFC.

“Dogovor sa mojim trenerom i direktorom kluba Alenom Džankićem je da napravim pauzu oko pola godine. To je neki standardan tempo u ovom sportu, da se ima dva do tri meča godišnje. Ako zatreba, sprean sam i da pauza bude kraća jer se u ovom poslednjem meču u Ljubuškom nisam puno umorio”, komentariše Zarubica.

Način na koji je borac “MMA team Zabjelo” savladao Ivana Zadra neočekivan je s obzirom da je u MMA ring stigao kao specijalista za džudo i rvanje!

“Tačno, džudo i rvanje su moji bazični borilački sportovi, a vještinu sam nadogradio kasnije kroz treninge greplinga i klasičnog džiu džica. Malo ko očekuje od mene da mečeve dobijam udarcem nogom, ali u MMA nema uspjeha bez univerzalnosti pa sam radio na usavršavanju svih tehnika i to se vidjelo u borbi na turniru u Ljubuškom”, objasnio je Zarubica koji je bio i pobjednik Abu Dabi combat championship turnira u džiu-džicu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com