Home / NOVOSTI / Ekonomija / CG SRBIJA Uskoro niže cijene rominga

CG SRBIJA Uskoro niže cijene rominga

Već narednog mjseca će predstavnici Crne Gore i Srbije u Beogradu razgovarati o realizaciji sniženja cijena rominga, dogovoreno je na današnjem sastanku  potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović i potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.  

Lazović i Ljajić su se saglasili da Sporazum o snižavanju cijena usluga rominga predstavlja još jedan dokaz dobre saradnje na polju informaciono komunikacionih tehnologija zemalja Regiona, osvrnuvši se pri tome na najavljenu dinamiku sprovođenja Sporazuma koji je potpisan u okviru Infofesta prošle godine.

Oko tih pitanja, najavljen je susret potpisnika sporazuma, koji će biti održan u aprilu mjesecu u Beogradu, sa ciljem usaglašavanja aktivnosti na implementaciji Sporazuma. 

Sagovornici su razmijenili informacije i o procesu digitalizacije radiodifuznih sistema koji se istovremeno sprovodi u obje zemlje, a čiji početak je najavljen za 17. jun ove godine, koji istovremeno predstavlja i krajnji rok za gašenje analognog signala. Saglasili su se da, po okončanju procesa digitalizacije, operatori dobijaju šansu za unapređenje svojih servisa u okviru spektra digitalne dividende, a države dodatni budžetski priliv. 

Takođe je bilo riječi i o mogućoj saradnji i osmišljavanju zajedničkih događaja na predstojećoj univerzalnoj izložbi EXPO u Milanu, na kojoj će biti zastupljene i Crna Gora i Srbija u okviru Biomediteranskog klastera. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com