CG SRBIJA Uskoro niže cijene rominga - Volim Podgoricu

CG SRBIJA Uskoro niže cijene rominga

Već narednog mjseca će predstavnici Crne Gore i Srbije u Beogradu razgovarati o realizaciji sniženja cijena rominga, dogovoreno je na današnjem sastanku  potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović i potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.  

Lazović i Ljajić su se saglasili da Sporazum o snižavanju cijena usluga rominga predstavlja još jedan dokaz dobre saradnje na polju informaciono komunikacionih tehnologija zemalja Regiona, osvrnuvši se pri tome na najavljenu dinamiku sprovođenja Sporazuma koji je potpisan u okviru Infofesta prošle godine.

Oko tih pitanja, najavljen je susret potpisnika sporazuma, koji će biti održan u aprilu mjesecu u Beogradu, sa ciljem usaglašavanja aktivnosti na implementaciji Sporazuma. 

Sagovornici su razmijenili informacije i o procesu digitalizacije radiodifuznih sistema koji se istovremeno sprovodi u obje zemlje, a čiji početak je najavljen za 17. jun ove godine, koji istovremeno predstavlja i krajnji rok za gašenje analognog signala. Saglasili su se da, po okončanju procesa digitalizacije, operatori dobijaju šansu za unapređenje svojih servisa u okviru spektra digitalne dividende, a države dodatni budžetski priliv. 

Takođe je bilo riječi i o mogućoj saradnji i osmišljavanju zajedničkih događaja na predstojećoj univerzalnoj izložbi EXPO u Milanu, na kojoj će biti zastupljene i Crna Gora i Srbija u okviru Biomediteranskog klastera. 

1 komentar

  1. Spot lets start on this write-up, I actually believe this site wants far more consideration. I’ll probably be once again you just read far more, many thanks that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com