Porošenko naoružan dočekao otpravnika poslova SAD - Volim Podgoricu

Porošenko naoružan dočekao otpravnika poslova SAD

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko došao je naoružan na Borispoljski aerodrom, kako bi dočekao otpravnika poslova Sjedinjenih Američkih Država Brusa Donahjua.

Na aerodromu je održan sastanak u vezi s isporukom Ukrajini prvih 10 oklopnih vozila “hamvi”, a fotografija na kojoj je prikazan Porošenko u maskirnoj uniformi sa oružjem oko pojasa, izazvala je munjevitu reakciju na internetu.

Ukrajina je u srijedu dobila prvu isporuku vojnih vozila “hamvi”, a SAD planiraju da u narednih 45 dana isporuče Kijevu ukupno 230 takvih terenskih vozila.

Porošenko je kazao da će vozila “hamvi” biti snabdjevena naoružanjem i usmjerena u zonu specijalnih operacija u Donbasu.

Ranije je ukrajinska armija u Donbasu već isprobala američke radare, opremu za noćno osmatranje i sisteme za demontiranje mina. U Ukrajinu je, osim toga, stigao i prvi kontingent od 20 britanskih oklopnih vozila “sakson”.

(CDM)

1 komentar

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com