Britanski general: NATO nema snage da se odupre Rusiji - Volim Podgoricu

Britanski general: NATO nema snage da se odupre Rusiji

Britansko ratno vazduhoplovstvo održalo je najveće vJežbe u poslednjih 13 godina u cilju priprema za bilo kakav masovan napad neprijatelja na Britaniju, “uključujući i ruski”, piše britanski list Sandej tajms.

U nedavno održanim jednodnevnim vJežbama na nebu iznad sJeveroistočne Engleske je učestvovalo 20 lovačkih aviona “tajfun” i bombardera “tornado”, prenosi Sputnjik.

Kako je saopšteno, vazduhoplovne vJežbe su podstaknute “čestim pojavljivanjem ruskih lovaca na nebu iznad Britanije”.

U januaru su Britanci pozvali na razgovor ruskog ambasadora u Londonu povodom toga što je jedan domaći civilni avion morao da skrene s kursa, jer su dva ruska bombardera TU-95 “medved” letJela iznad Lamanša, doduše izvan britanskog vazdušnog prostora.

Ranije ovog mJeseca, irski list Ajriš egzaminer objavio je kako je više aviona na komercijalnim letovima moralo da mIJenja pravac u irskom vazdušnom prostoru zbog blizine dva ruska bombardera.

Rusko ministarstvo odbrane je, međutim, izdalo saopštenje u kojem se ističe kako ruski ratni aviona ne krše međunarodne propise i ne povređuju vazdušni prostor bilo koje države. 

NATO NEMA SNAGE DA SE ODUPRE RUSIJI

Nijedna nacija u okviru NATO, uključujući i Sjedinjene američke države, nema snage da angažuje i jednu jedinu oklopnu diviziju! Za nagažovanje vojne jedinice ovog ranga zemljama članicama NATO potrebno je između šest mjeseci i godinu dana zaključio je general ser Ričard Širef, bivši zamjenik glavnokomandujućeg snaga Sjevernoatlatske alijanse, a prenosi Sandej tajms.

Trenutno NATO ne raspolaže sa borbenim efektivima da bi se odupro eventualnom napadu Rusije. Posebno u vazduhu. Tako, Njemačka raspolaže sa svega 42 operativna lovca “tajfun” od 109 koliko ih ima na stanju, a Špansko vazduhoplovstvo sa svega šest od 39 lovaca “tajfun”.

1 komentar

  1. An impressive share, I merely with all this onto a colleague who had previously been carrying out a small analysis on this. And hubby the fact is bought me breakfast simply because I stumbled upon it for him.. smile. So i want to reword that: Thnx for that treat! But yeah Thnkx for spending some time to talk about this, I feel strongly about it and enjoy reading much more about this topic. If it is possible, as you grow expertise, do you mind updating your blog site to comprehend details? It really is highly great for me. Big thumb up because of this post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com