ALARM! Nijedan brak u čak 7 CG opština ove godine! - Volim Podgoricu

ALARM! Nijedan brak u čak 7 CG opština ove godine!

U čak sedam crnogorskih opština od početka godine nije sklopljen niti jedan brak! 

Ovaj alarmantan podatak objavio je crnogorski Zavod za statistiku MONSTAT. 

Da li brak kao institucija izlazi iz mode, ili se radi o ekonomskim problemima zbog kojih se mladi teško odlučuju na bračnu zajednicu i djecu, pitanje koje zahtijeva odgovor sociologa, psihologa, ali i države. 

Svadbena pjesma nije se čula u Andrijevici, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku.

Na nivou države, od početka 2015. godine u Crnoj Gori je sklopljeno 176 brakova, dok ih je, sa druge strane, razvedeno ukupno 17.

U najmlađoj crngorskoj opština u Crnoj Gori, Petnjici, sklopljen je samo brak.

Zanimljivo je i da su u Budvi od prvog januara ove godine, prema podacima MONSTATA, sklopljena samo dva braka, a isto toliko i u Plavu. 

Najviše sklopljenih brakova, prema podacima Monstata objavljenim u Mjesečnom statističkom pregledu, je u Podgorici, gdje je od početka godine 60 parova stalo na “ludi kamen”.

Drugo mjestio, iza Podgorice, sa više nego duplo manje sklopljenih brakova je Nikšić (29), pa Rožaje, sa 13 parova koji su se vjenčali. 

Glavni grad prednjači i po broju razvoda. Od ukupno 17, najviše ih je bilo u Podgorici (5), zatim Herceg Novom (4), u Pljevljima i Baru po dva braka su “pukla”, dok je po jedan brak razveden u Beranama, Bijelom Polju, Plavu, i Rožajama. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com