I PLAVA ŠPILJA ide pod zakup na 99 godina - Volim Podgoricu

I PLAVA ŠPILJA ide pod zakup na 99 godina

Uskoro bi trebalo da bude raspisan tender za zakup uvale Zlatna luka i pećine Plava špilja, na poluostrvu Luštica.

Kako saznaje radio Jadran, tenderom će biti predviđeno da budući zakupac ovih atraktivnih lokaliteta na poluostrvu Luštica investira u gradnju marine sa 50 ekskluzivnih vezova pored ulaza u špilju, zatim u smješajni kapacitet ranga najmanje pet zvjezdica, atraktivan akvarijum, kao i asfaltni put od Žanjica do Plave špilje.

Pravo učešća na tenderu imaće sva pravna lica koja se najmanje pet godina bave djelatnošću izgradnje i valorizacije turističkih kompleksa i koji u prvih pet godina uplate po godini milion eura za zakup.

Radio Jadran prenosi da će zakup biti predviđen na 49 godina sa mogućnošću produženja na 99 godina. Po isteku zakupnine kompleks ostaje Novljanima na korišćenje. Najbolji ponuđač biće odabran najkasnije do 1. aprila 2015. godine.

Plava špilja je jedna od najatraktivnijih u nizu pećina koje se nalaze na poluostrvu Luštica, smještena između uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora.

Omiljeno je izletište žitelja Boke i turista. Udaljena je od Herceg Novog 5,7 nautičkih milja. Ima dva otvora pod uglom od 45 stepeni, visina od nivoa mora do vrha tavanice je 9 metara, a dubina 3 do 4 metra. Naziv je dobila po neobično plavoj boji koja nastaje tokom vedrih dana, refleksijom sunčevih zraka koji se odbijaju od njenu površinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com