MANS: Odustajanje Rojal grupe je dobro za državu - Volim Podgoricu

MANS: Odustajanje Rojal grupe je dobro za državu

Odustajanjem Royal grupe od kupovine Kraljičine plaže spriječen je jedan od štetnijih poslova po interese Crne Gore, ocijenili su u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora.

Direktor Istraživačkog centra MANS-a, Dejan Milovac, naveo je da je ugovor za kupovnu Kraljičine plaže, koji je već bio potpisan, imao sva obilježja klasičnog korupcionaškog dogovora na štetu građana i same vladavine prava.

“Iako se vladajuća koalicija potrudila da ovo pitanje dobije isključivo politički prizvuk, suština spora oko zemljišta na Kraljičinoj plaži leži u činjenici da je neko u Vladi budućem investitoru obećao uslove poslovanja koje nema bilo koja druga kompanija u državi”, rekao je Milovac.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odustala je od kupovine Kraljičine plaže.

Iz Opštine Budva su kazali da za to još nemaju zvaničnu potvrdu kompanije sa jedne i Vlade sa druge strane, ali ukoliko se ispostavi da su navodi o raskidu ugovora tačni, to će biti velika šteta za njihov grad u materijalnom smislu.

Predstavnici Opštine Budva podsjetili su da je lokalnim budžetom za ovu godinu predviđeno 11 miliona eura prihoda od tog projekta.

Oni smatraju sa će šteta od raskida biti mnogo širih razmjera, zato što su opštine Budva i Bar, ali i Crna Gora poslale lošu poruku budućim investitorima da je u Crnoj Gori za svako potencijalno ulaganje u osnovnu turističku infrastrukturu očigledno potrebno prvo usaglašavanje političkih volja, pa tek onda vođenje računa o opštem javnom interesu.

U vladajućoj koaliciji nije postignuta saglasnost za ovoja projekta i dok Demokratska partija socijalista (SDP) smatra da ga treba podržati i da tu nema sumnjivih poslova, u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) navode da bi prodaja Kraljičine plaže bila štetna po državu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com