Milova i Rankova svađa nas košta 300 miliona - Volim Podgoricu

Milova i Rankova svađa nas košta 300 miliona

V+Višemjesečni sukob DPS-a i SDP-a i oštro protivljenje manje članice vladajuće koalicije potpisivanju ugovora sa Arapima juče je rezultiralo zvaničnim odustajanjem kompanije Rojal grupa od Kraljičine plaže, u čijem zaleđu je trebalo da izgradi ekskluzivan turistički kompleks, vrijedan 180 miliona eura.

Odluku o odustajanju od investicije koja je, prema najavama investitora, trebalo da dostigne 300 miliona eura, Vladi je u ime Rojal grupe i kraljevske porodice saopštila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE diplomatskim putem, prenose Dnevne novine.

Kao glavni razlog za odustajanje Arapi su, prema nezvaničnim informacijama, naveli kontinuiranu kampanju pojedinih političara i medija, koja je ugrozila njihov i imidž Emirata.

Glavni protivnik prodaje Kraljičine plaže bio je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je javno saopštavao da u ovom slučaju sumnja na korupciju. Da bi se uvjerio ko stoji iza kupovine Kraljičine plaže, Krivokapić je čak išao u zvaničnu posjetu UAE, ali je, kako je kasnije kazao, kod tamošnje vlasti naišao na “zid ćutanja” o privatizaciji dijela zemljišta između Bara i Budve.

Neslaganja u vladajućoj koaliciji počela su prošle godine, kada je potpredsjednik opštine Budva iz redova SDP Ljubomir Filipović povukao potpis na saglasnost o prodaji Kraljičine plaže, nakon čega je tu odluku preinačio prvi čovjek metropole turizma i funkcioner DPS-a Lazar Rađenović poslije izlaska iz pritvora. Ovo pitanje prijetilo je da ugrozi i formiranje vlasti u Podgorici jer su socijaldemokrate zahtijevale da ono uđe u aneks sporazuma koji, međutim, još nije objavljen.

SDP-ovo blokiranje prodaje Kraljičine plaže premijer Milo Đukanović ranije je nazvao zločinom protiv države i naroda.

Da je Rojal grupa odustala od investicije u zaleđu Kraljičine plaže Dnevnim novinama je potvrdio pomoćnik ministra turizma i održivog razvoja Marko Čanović, dodajući da će Vlada pokušati da ubijedi arapskog investitora da se predomisli.

“Vidjećemo šta se može učiniti. Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Vlada će nastojati da zadrže investitore, kako bismo izbjegli velike finansijske gubitke, prvenstveno u budžetima opština Budva i Bar koje su od prodaje zemljišta trebale da prihoduju 21 milion eura”, istakao je Čanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com