PROJEKAT KRALJIČINA PLAŽA: Arapi odustali, mi ne odustajemo

Nakon što je Rojal grupa iz Ujedinjenih arapskih emirata najavila da će odustati od projekta Kraljičina plaža iz Ministarstva održivog razvoja i turizma poručuju da će nastaviti da razgovaraju sa investitorom kako bi pokušali da ih uvjere da je Crna Gora prava destinacija za ulaganje.

Kraljičina plaža je tačka sporenja između vladajućih DPS-a i SDP-a. Lider SDP-a Ranko Krivokapić je, svojim izajvama, da se prilikom njegove posjete Emiratima, nije pričalo o ovom projektu, čak, isprovocirao reagovanje Ambasade UAE u Crnoj Gori.

Potpredsjednik budvanske opštine Ljubomir Filipović iz SDP-a iznenađen je odlukom investitora.

“Ukoliko su naši zahtjevi za poštovanje zakona bili isključivi razlog za odustajanje od ovog projekta, a jedino su oni mogli biti, dovodi se u pitanje namjera investitora. Ovakvo reagovanje investitora govori dosta o ozbiljnosti njegovih namjera i mene učvršćuje u stavu da je odluka koju sam donio bila u skladu sa interesima grada i države. Ukoliko predsjednik opštine Budva i većina u gradu ima stav da sam bilo kojim postupkom nanio štetu budžetu opštine mogu uvijek da me pozovu na odgovornost”, kazao je Filipović za Radio Antena M.

Turistički poslenici razočarani su najavom Rojal grupe. 

“Mislim da treba da ih bude stid, te zbog kojih je Rojal grupa otišla odavde. Mislim da su znali šta su radili. Ali vjerovatno su oni to radili jer oni imaju sigurno nekog investitora, jer oni znaju kako treba da se dovede investitor i očekujem da oni dovedu nekoga ko će tamo da investira. Ovo će da obiđe cijeli poslovni svijet za 24 sata”,saopštio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović:

Podsjetimo, potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović je prošle godine povukao potpis na saglasnost o prodaji Kraljičine plaže, nakon čega je tu odluku preinačio predsjednik opštine Lazar Rađenović.

Filipović je povlačenje potpisa pravdao tvrdnjom da je dokazana činjenica da ugovor daje prava investitoru koja nijesu u skladu sa zakonom. Ponuđena cijena je bila 50 eura po kvadratu što su u opoziciji i SDP-u ocijenili nedovoljnim.

(rtcg/PVP)

loading...
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close