Pokret za promjene osudio privođenje Milačića - Volim Podgoricu

Pokret za promjene osudio privođenje Milačića

Pokret za promjene najoštrije osuđuje privođenje Marka Milačića tokom jučerašnje proslave godišnjice NATO saveza u Podgorici i onemogućavanje grupe aktivista da javno i slobodno iskažu svoje stavove o NATO-u.

PzP ocjenjuje da takvo postupanje stvara nedemokratskli ambijent i škodi procesu Atlantskih integracija.

“Ujedno, takvo nezakonito i neprimjereno ponašanje organa reda pokazuje da je Crna Gora društvo u kom je nepoželjno imati svoje mišljenje“, kazali su u ovoj partiji. 

PzP je posebno neprijatno iznenađen činjenicom da su tokom proslave dana NATO saveza na neprimjeren način iskorištena djeca u propagandne svrhe.

“Slike desetogodišnjaka koji nišane najmodernijim oružjem koje su osvanule na naslovnim stranama dnevnih novina sasvim sigurno neće dopinijeti promociji NATO-a već će proizvesti sasvim suprotne, negativne efekte“, ističu u PzP-u.

Proslava dana NATO saveza – ponašanje policije prema oponentima učlanjenja i nakaradna zloupotreba djece u tzv.promotivnoj kampanji – ilustrativno su, kako navode,  pokazali stepen nesposobnosti “nadležnih” da na primjeren i razuman način građanima približe ovo veoma značajno pitanje naše državne budućnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com